Heyelanda Yamaçtaki Evin Duvarı Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Heyelanda Yamaçtaki Evin Duvarı Yıkıldı

Heyelanda Yamaçtaki Evin Duvarı Yıkıldı

Zonguldak'ta, yağmur ve kar nedeniyle toprağın yumuşaması soncu meydana gelen heyelanda kayan toprak, yamaçtaki tek katlı evin mutfak duvarını yıkarak içeriye girdi.

12.01.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, yağmur ve kar nedeniyle toprağın yumuşaması soncu meydana gelen heyelanda kayan toprak, yamaçtaki tek katlı evin mutfak duvarını yıkarak içeriye girdi. Evin duvarlarında da çatlaklar oluştu.

Zonguldak Belediyesi'nde taşeron firmada temizlik işçisi olarak çalışan 45 yaşındaki İbrahim Arslan ve annesi 87 yaşındaki Elmas Arslan'ın, Mithatpaşa Mahallesi'nde oturduğu tek katlı evin bulunduğu yamaçta heyelan meydana geldi. İbrahim Arslan'ın, hastanede yatan annesinin yanında refakatçi olarak kaldığı sırada kayan toprak, evin mutfak duvarını yıkarak içeriye girdi. Heyelan nedeniyle evin duvarlarında çatlaklar da oluştu.

İbrahim Arslan, annesinin hastanede tadvisinin sürdüğünü, kendisinin de yanında kaldığını söyledi. Heyelan sırasında hastanede olmalarının büyük şans olduğunu belirten İbrahim Arslan, "İnsan annesinin hasta olduğuna sevinir mi? Biz bu olay nedeniyle sevindik. Çünkü hastanede olmasaydık ve heyelan sırasında annem mutfakta olsaydı büyük bir travma olurdu. Belki de duvarın altında kalacaktık. Bu yüzden seviniyoruz. Hala hastanedeyiz. Ama çıkınca ne yapacağız bilmiyoruz" dedi.

Yamaçtaki evin babasından kalma olduğunu belirten İbrahim Arslan, "Ev oturulacak gibi değil. Benim yaptırma gücüm yok. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör de evde inceleme yaptı. Evin hasar gördüğünü ve oturulamayacağını belirten Güngör, "Durumu belediyeye de bildirdik. Ev sahibinin yan tarafta ablası oturuyor. Aileyi buradan alacağız ve geçici bir süre oraya yerleştireceğiz. Arkadaşlarımız da hasar tespit çalışması yapacak" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Heyelanda Yamaçtaki Evin Duvarı Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement