Heyelanla Hasar Gören Tabiat Anıtı Güney Şelalesi - Son Dakika
Yerel

Heyelanla Hasar Gören Tabiat Anıtı Güney Şelalesi

Heyelanla Hasar Gören Tabiat Anıtı Güney Şelalesi

Denizli Valisi Demir: "Güney Şelalesini, Ramazan Bayramından sonra artık ziyaretçilere açmak istiyoruz"

19.07.2013 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Güney Şelalesi'ni Ramazan Bayramından sonra ziyaretçilere açmak istediklerini söyledi.

Demir, başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, yatırımcı kuruluşların çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yılın yarısından fazlasının bitmesi nedeniyle tüm yatırım planlarında gerçekleşme oranlarının yüzde 50'den fazla olması gerektiğini ifade eden Demir, Göl-Su Projesindeki gecikme nedeniyle eleştirilerde bulundu.

Proje kapsamında yapılan 205 müracaattan 40'ının uygun bulunduğunu, bunlardan 8'inin inşaatının bittiğini, 3'ünün devam ettiğini hatırlatan Demir, şunları söyledi:

"İnşaatı biten göletlerin sulama kanallarının hazır olmaması, suya kavuşmada gecikmeye neden oluyor. Onun için kanalların da bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bilhassa Cindere Baraj Gölü sulama kanalları, bizim suya en çok ihtiyaç duyduğumuz alana hitap edecek. En sıkıntılı olan bu bölgede elektrik dağıtım şirketine rica minnetle işimizi yürütüyoruz. Her gün yeni bir problem çıkıyor. Dolayısıyla bunun daha fazla gecikmeye tahammülü yok. Buradaki tünellerle birliikte kanalların en kısa zamanda tamamlanması gerekiyor."

Günay Şelalesi ziyarete açılacak

Meydana gelen heyelan sonucu çöken Güney Şelalesi'nde yürütülen çalışmalara da değinen Demir, konuyla ilgili özellikle DSİ'nin diğer ilgili kurumlarla birlikte büyük gayret gösterdiğini ve çok kısa süre içerisinde şelalenin tekrar kazanıldığını ifade etti.

Demir, gelinen enoktada hafriyat ve diğer çalışmalarla ilgili diğer kurumların da desteğini alarak çalışmayı bir an önce bitirmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Güney Şelalesi'ni, Ramazan Bayramından sonra artık ziyaretçilere açmak istiyoruz. Çünkü özellikle konunun Türkiye kamuoyun mal olması doalayısıyla insanlar orayı çok merak ediyorlar. Ramazan içerisinde orada, hafriyatla ilgili vatandaşın girişini güvenlik anlamında engelleyen şeylerin tamamının kaldırılmasını ve bayramdan sonra da ziyaret edilecek hale getirilmesini planlıyoruz. Tabi oranın geniş çaplı koruma amaçlı imar planıyla ilgili düzenlemeler biraz zaman alacak ama en azından vatandaşımızın var olan koşullarda ziyaret etmesi için de en azından heyelan ve diğer nedenlerle güvenlik anlamında bir problemin kalmamasını istiyoruz."

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Denizli Vali Yardımcısı Alp Aslanargun,  Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, MTA Ege Bölge Müdür Vekili Ali Baykul, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ile diğer yetkililer katıldı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Heyelanla Hasar Gören Tabiat Anıtı Güney Şelalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement