Heykel Sanatı Yeni Keşifleri Bekliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Heykel Sanatı Yeni Keşifleri Bekliyor

Heykel Sanatı Yeni Keşifleri Bekliyor

TÜRKİYE'nin 47 yıllık en köklü sanat ve kültür dergisi Milliyet Sanat'ın, Kemer Country ev sahipliğinde düzenlediği "Heykelde Yeni Keşifler" yarışmasına başvurular başladı.

11.05.2019 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE'nin 47 yıllık en köklü sanat ve kültür dergisi Milliyet Sanat'ın, Kemer Country ev sahipliğinde düzenlediği "Heykelde Yeni Keşifler" yarışmasına başvurular başladı.

Danışmanlığını Banu Çarmıklı ve Sabiha Kurtulmuş'un üstlendiği bu yıl ilki yapılacak "Heykelde Yeni Keşifler" yarışması, heykel sanatındaki yeni arayışlara kapı açmak, galerilerde temsiliyeti olmayan sanatçılara yeni alanlar sunup keşfedilmelerini sağlamak, aynı zamanda da genç sanatçıların üretim masraflarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Yarışma sonunda dereceye giren 10 eser, açık hava heykel sergileri için en güzel mekanlardan biri olan Kemer Country Club'ın geniş çim alanlarında, küratöryel bir düzenlemeyle "Heykel de Yeni Keşifler" sergisi kapsamında kamuoyuna sunulacak. Seçici kurul tarafından sergilenmeye hak kazanmış eserlerden oluşacak sergi, 10 Haziran'da düzenlenecek davetle açılacak. Sanatçılar bu davette basın, koleksiyoner, küratör ve galerilerle bir araya gelecekler.

Sergi 10 Haziran – 17 Haziran tarihleri arasında Kemer Country Hotel önündeki çim alanda açılıp, daha sonra Kemer Country geneline konumlanacak. Sergi, 11 Ekim Cuma günü sona erecek ve aynı gün müzayede ile satışa sunulacak. Eser sahibi sanatçıların payı ödendikten sonra ayrılacak bütçe ile genç heykel sanatçılarının üretimlerinin destekleneceği bir fon oluşturulacak.

Dün başlayan yarışmanın başvuruları, 28 Mayıs'ta sona erecek. Yarışmaya başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgi http://www.kemercountry.com/tr/haberler adresinde yer alıyor.

"Heykelde Yeni Keşifler" Yarışması seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Agah Uğur (Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi/ Koleksiyoner),

Aslı Sümer (Artsümer Galeri Kurucusu),

Banu Çarmıklı (Sanat Yazarı/Koleksiyoner),

Derya Yücel (Küratör/Sanat yazarı),

Ebru Özdemir (Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı/Koleksiyoner),

Erol Tabanca (Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı/ Odunpazarı Modern Müze Kurucusu),

Filiz Aygündüz (Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni),

Melike Bayık (Küratör/sanat yazarı),

Meltem Demirören Oktay (Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı),

Sabiha Kurtulmuş (Merkur Galeri Kurucusu/Sanat Danışmanı),

Seçkin Pirim (Sanatçı). - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Heykel Sanatı Yeni Keşifleri Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı
    09:49 Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı

    Eskişehir'de erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu'nun babası, kızının hayallerini gerçekleştirmek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açtı. Sergide, baba ve kursiyerlerin Ayşenur Çolakoğlu anısına yaptığı 35 parça eser yer alıyor.

  • İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı
    09:38 İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı

    İzmir Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Elhamra Sahnesi'nde seyirciyle buluştu.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement