Hiçbir Zaman Kamuflaj Giymeyeceğiz" - Son Dakika
Politika

Hiçbir Zaman Kamuflaj Giymeyeceğiz"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şiddete, çatışmaya, teröre karşı olduklarını belirterek, "Biz siviliz, sivil siyaset yapıyoruz.

11.04.2018 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şiddete, çatışmaya, teröre karşı olduklarını belirterek, "Biz siviliz, sivil siyaset yapıyoruz. Hiçbir zaman da sivil elbiselerimizi çıkartıp kamuflaj giymeyeceğiz." dedi.

Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, OHAL nedeniyle Türkiye'nin, insan hakları ihlalleri enkazına dönüştüğünü savundu.

Parlamentonun nasıl bir cezaevine dönüştüğünün çok açık bir kanıtı olduğunu ileri süren Tanrıkulu, hazırladığı "AKP OHAL'inin insan hakları enkazı" ve "Mart ayı AKP hükümetinin insan hak ihlalleri raporu" başlıklı iki tabloyu, milletvekili çalışması olarak parlamentoya sokmakta zorlandığını söyledi.

Tanrıkulu, bunlara el konulmaya çalışıldığını öne sürerek, "Parlamentonun kendi giriş kapılarında bile bu kadar çok yasağın milletvekillerine karşı uygulandığı başka bir dönem, 12 Eylül darbe döneminde bile olmadı." görüşünü savundu.

OHAL ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yetkililerin gerçek olmayan bilgiyi kamuoyuyla paylaştığını iddia eden Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Erdoğan, Van'daki il kongresinde, 'İktidara geldiğimizde sorduk, yurttaşlar OHAL'i istemediklerini söyledi ve biz de kaldırdık' dedi. Tümüyle çarpıtma. Tutanak Dergisi'ne göre, dönemin İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, '19 Haziran 2002'de Şırnak ve Tunceli'de 30 Temmuz 2002 itibarıyla OHAL'i kaldırıyoruz. Diyarbakır ve Hakkari'de son kez 4 ay uzatma istiyoruz' diyor. 3 Kasım 2002'de seçimler oldu, AK Parti 18 Kasım 2002'de güvenoyu aldı. 12 gün sonra 30 Kasım'da Diyarbakır ve Şırnak'taki OHAL kendiliğinden kalktı. Çünkü önceki koalisyon hükümeti, parlamentoya gönderdiği tezkerede son kez uzatıldığını bildirmişti. Geldiklerinde hiçbir ilde olağanüstü hal yoktu, sadece Diyarbakır ve Şırnak'ta12 gün sürdü. Şimdi 81 ilde OHAL var."

Tanrıkulu, Mart 2018'de 33 kişinin gözaltında işkence gördüğünü, en az 2 vatandaşın cezaevinde yaşamını yitirdiğini, 700'e yakın çocuğun, anneleriyle birlikte cezaevinde olduğunu, en az 33 gazeteciye hapis cezası verildiğini, 3 gazetecinin tutuklandığını, 200'den fazla çocuğa karşı istismar suçunun işlendiğini savundu.

Tanrıkulu'na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Kendine yakışanı yap, Mekapları ve YPG üniformasını giy" sözleri de soruldu. Tanrıkulu, "Biz siviliz, sivil siyaset yapıyoruz, şiddete, çatışmaya, teröre karşıyız. Hiçbir zaman da sivil elbiselerimizi çıkartıp, kamuflaj giymeyeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hiçbir Zaman Kamuflaj Giymeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler
    21:28 AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin, 'Siyasi manada Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz, hakiki temyiz kudretine sahiptirler. Her yaşam tarzından, her eğitim seviyesinden insan son derece özenle neye, niçin oy kullandığını bilerek sandığa gitmiştir.' dedi.

  • Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    21:23 Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Almus ilesine bağlı köy muhtarlarının katılımıyla Fatıma-Tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonu'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi ve Kaymakam Emre Çömen, yeni seçilenlerle birlikte ilçeye hizmet etmeye gayret göstereceklerini belirtti.

  • CHP ve AK Parti arasında İsrail ticareti tartışması
    21:17 CHP ve AK Parti arasında İsrail ticareti tartışması

    CHP, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara rağmen Türkiye'nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin araştırılması amacıyla grup önerisi sundu. Öneri tartışılırken CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı. İddialar arasında İsrail'in Türkiye'den jet yakıtları aldığı da yer aldı. CHP'li vekil, İsrail'e ticaret yapmanın ikiyüzlülük olduğunu belirtirken, AK Parti'li vekil ise CHP'nin İsrail'e karşı tepkisiz olduğunu savundu.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.

  • Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti
    20:22 Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Belediye Meclis Üyeleri Osman Yurtseven ve Ümran Göçen ile birlikte Foça protokol üyelerini makamlarında ziyaret etti. Başkan Fıçı, Foça'nın daha çok gelişmesi ve kalkınması için tüm kamu kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.


Advertisement