Hicri Yılın İlk Gününde Hicret'i Anlattı - Son Dakika
Güncel

Hicri Yılın İlk Gününde Hicret'i Anlattı

Hicri Yılın İlk Gününde Hicret\'i Anlattı

Ünlü tarihçi yazar Talha Uğurluel, Muharrem ayının başlangıcı olan Hicri yılın ilk gününde Peygamber Efendimiz'in (SAV), o mukaddes yolculuğu 'Hicret'i Küçükçekmecelilere anlattı.

16.11.2012 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü tarihçi yazar Talha Uğurluel, Muharrem ayının başlangıcı olan Hicri yılın ilk gününde Peygamber Efendimiz'in (SAV), o mukaddes yolculuğu 'Hicret'i Küçükçekmecelilere anlattı.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, 'Peygamber Efendimiz'in İzinde Hicret' adlı söyleşiye katılan ünlü tarihçi, Mekke'den Medine'ye Hicret güzergahını, o yolu, yolda yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Barkovizyon gösterisi eşliğinde bu mübarek yolculuğu, yolculukta başına gelenleri ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed 'in bulunduğu yerlerin fotoğraflarını izleyenlerle paylaşan Talha Uğurluel ; Mekke, Kabe, Mescid-i Haram, Hz. Ebubekir'in evi gibi mübarek yerler hakkında da bilgi verdi.

"HİCRET SADECE BİR YERDEN BİR YERE GİDİŞ DEĞİLDİR"

Hicret'in sadece bir yerden başka bir yere gidiş olarak algılanmaması gerektiğini belirten Uğurluel, Hicret'in hayra gidiş olduğunu söyledi. Ayrıca kutsal topraklara gittiklerinde nefes alan termal kıyafetler giymelerine rağmen terlediklerini ancak keten elbise giydiklerinde çok rahat ettiklerini belirten Uğurluel, kutsal toprakları ziyaret edeceklere bu elbiseleri giymelerini önerdi. Uğurluel, çöl gecelerinin çok güzel olduğunu, gündüzleri ise 60 derece sıcaklık yaşandığını belirtti.

Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan program sonunda katılımcılara Küçükçekmece Belediyesi tarafından aşure dağıtıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hicri Yılın İlk Gününde Hicret'i Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement