Hıdırellez Etkinliği Coşku ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Hıdırellez Etkinliği Coşku ile Kutlandı

Hıdırellez Etkinliği Coşku ile Kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 3. Uluslararası Hıdırellez Bayramı etkinliği ritüellerin yapılması ile tamamlandı.

07.05.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 3. Uluslararası Hıdırellez Bayramı etkinliği ritüellerin yapılması ile tamamlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Hıdırellez Bayramı Seka Kültür Alanında düzenlenen program ile sona erdi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı ve Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çolakoğlu, Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Istrancalılar Dernek Başkanı Kamil Terzi katıldı.

Gerçekleştirilen Hıdırellez programına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, "Bu güzel etkinliğe hoş geldiniz. Yazın başlangıcı olan bugünde burada güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Hepimize yaz ayının hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Özak'ın ardından söz alan Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çolakoğlu, "Yazın başlangıcı olan bu günde bizlerle burada olduğunuzdan dolayı tüm katılanlara teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Gerçekleştirilen Ritüel gereği 7 evden 7 kap su toplanıp, hazırlanan demet çiçeklerle bakır kazan gömüldüğü yerden çıkarılarak çekilen niyetler maniler eşliğinde okundu. Ritüel gereği sabah yapılan kurban kesiminden sonra yapılan yemek misafirlere ikram edildi. Öte yandan Makedonya'dan gelen Halk oyunu gurubu yöresel oyunlarını sergileyerek katılımcılara güzel anlar yaşattı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hıdırellez Etkinliği Coşku ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement