Hijazz Project - Son Dakika
Kültür Sanat

Hijazz Project

Hijazz Project

Şubat ayında Cemal Reşit Rey'de tatlı bir caz rüzgarı esecek.

20.02.2017 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şubat ayında Cemal Reşit Rey'de tatlı bir caz rüzgarı esecek.

Artun Sürmeli: Piyano

Eylem Pelit: Bas

Volkan Öktem: Davul

Ercument Ateş: Gitar

Senova Ülker: Trompet

Birol Yayla: Yaylı tanbur, gitar

Şenol Filiz: Ney

Levent Altındağ: Saksafon

Aycan Teztel: Trombon

Mehmet Kemiksiz: Gazelhan

"Hijazz, makamsal türk müziğini batıya yaklaşmak ve onlara kendimizi hoş göstermek adına değil, müziğimizin geleneksel kalıplarını, batı müziğinin ritim anlayışlarıyla birleştirerek bir dünya müziği yaratmak fikriyle kurulmuştur.

Coğrafyamızdaki müzikal ve kültürel dokuları dünya müzikleri ile birlikte sunan, dünyada hala pırıltıları duran, mozart'tan, dede efendi'ye, bach'tan tanburi cemil beye ve nayı osman dede'ye kadar o ölümsüz dahilerin eserlerini hem saflığını bozmadan hem de günümüz insanının yaşadığı negativizmden (kaos, maddecilik, üstünlük egosu, paylaşım eksikliği ve dinsel ırkçılık gibi duygulardan) uzaklaştıracak saf müzikle hayata geçirilmiş ölümsüz bir projedir.

Geçmiş ile gelecek arasında kurulan bir köprü niteliğindeki bu proje Türkiye'nin en iyi müzisyenlerini bir araya getirmesi bakımından da eşsiz. Daha güzel bir dünyayı düşleyen müzisyenlerin bir araya gelip oluşturdukları bu proje felsefesini, Mevlana'nın "Kim olursan ol, Ne Olursan ol, Gel!" düşüncesinden alarak evrenselliğe ulaşıyor. Ulaşabildiğimiz herkesi Mevlana'nın sözleri ile bu şölene davet ediyoruz. "Kim olursan ol, Ne Olursan ol, Gel!" Coğrafyamızdaki müzikal ve kültürel dokuları dünya müzikleri ile birlikte sunan, Mozart, Dede Efendi, Bach, Tanburi Cemil Bey ve Hasselmans'ı buluşturan bir projedir. Bu ölümsüz dehaların eserlerini saflığını bozmadan yorumlayarak, günümüz insanının yaşadığı kaos, maddecilik, üstünlük duygusu ve paylaşım eksikliğini, dinsel ayrımcılık ve ırkçılığa sebebiyet veren negativizmden uzaklaştıracak felsefede etken bir lisan olan müzikle, var edilişimizin özünü yaşatabilmek için hayata geçirilen bir projedir Hijazz. Müzikal içerik olarak Hijazz, Makamsal Türk müziğini batıya yaklaştırmak ve müziğimizin geleneksel kalıplarını, batı müziğinin ritm anlayışlarıyla birleştirerek bir dünya müziği yaratmak fikriyle gerçekleştirilmiştir. Ruhsal bir bütünlük içinde makamsal Türk müziğinden caz'a, klasik Batı müziğinden Anadolu'nun özüne uzanan bir içeriktedir."

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.


Advertisement