Hikmet Bila Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Hikmet Bila Toprağa Verildi

Hikmet Bila Toprağa Verildi

Gazeteci-yazar Hikmet Bila, Teşvikiye Camii'nde öğle vakti düzenlenen törenden sonra, toprağa verildi.

22.10.2011 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Hikmet Bila, Teşvikiye Camii'nde öğle vakti düzenlenen törenden sonra, toprağa verildi.

Törende taziyeleri Hikmet Bila'nın kardeşi gazeteci-yazar Fikret Bila, Hikmet Bila'nın eşi Gülden Bila ile oğlu Baran Bila kabul etti. Cenazeye aralarında Taha Akyol, Enis Berberoğlu, Sedat Ergin, Umur Talu, Ali Kırca, Derya Sazak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Hamza Çebi, CHP milletvekilleri Kamer Genç, Süleyman Çelebi, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in de bulunduğu, medya, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

Habercilere açıklama yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç;

"Hikmet Bila'nın genç yaşta aramızdan ayrılmasının ayrı bir üzüntü olduğunu vurgulamalıyım. Hem haberciliği, hem de köşe yazarlığını birlikte götüren, hem de birbirine karıştırmayan meslektaşlarımızdan birisiydi. Gazeteciliği bir yaşam biçimi olarak algılama ve uygulama konusunda da, örnek alınacak bir meslektaşımızdı. Genç meslektaşlarımızın yetiştirilmesi konusundaki çabalarını çok yakından izlemiştim. Hikmet ile aynı dönemde, hem de aynı gazetede çalışmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

Yakalandığı kanser nedeniyle 57 yaşında hayatını kaybeden Hikmet Bila'nın kardeşi

gazeteci-yazar Fikret Bila ise, "Sadece ağbim değil, en yakın arkadaşımdı. Bütün gazetecilerin ağabeyiydi. Benim ilk öğretmenimdi. Her şeyi ondan öğrendim.

Yüzündeki tebessümün altında acılar yatar. Ailesi ve dostları üzülmesin diye acıları toplar ve kendi içine atardı. Son nefesini verirken o tebessümü içindeydi. Allah rahmet eylesin. Işıklar içinde yatsın. O, benim her şeyimdi" dedi.

Hikmet Bila'nın eşi Gülden Bila ise; "Hikmet ile 40 sene beraberdik. Bu süre zarfında hem çok iyi bir eş, hem çok iyi bir baba, hem de çok iyi bir gazeteci, hem de çok iyi bir insandı. Çok derin bilgisi vardı. Bunu da etrafındakilerle paylaşmayı severdi. Gençlere yol göstermeyi severdi. Erken kaybettik, çok üzgünüm, çok özleyeceğiz" diyebildi.

Töreninin ardından Hikmet Bila'nın cenazesi Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MO-HE - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hikmet Bila Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement