Hikmet Karaman: "Cumhurbaşkanımız Türk Futbolunda Devrim Yaptı" - Son Dakika
Güncel

Hikmet Karaman: "Cumhurbaşkanımız Türk Futbolunda Devrim Yaptı"

Hikmet Karaman: "Cumhurbaşkanımız Türk Futbolunda Devrim Yaptı"

Teknik direktör Hikmet Karaman, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği "Spor Söyleşileri" programında öğrencilerle bir araya geldi.

10.04.2018 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KHK ile spor kulüplerinin vergilerini alt yapılarda kullanması durumunda vergilerin geri iade edilmesini değerlendiren Karaman, "Müthiş bir şey. Bu kulüplere devrim niteliğinde bir yardım. Cumhurbaşkanımızın Türk Futboluna her alanda kattığı değeri ve vermiş olduğu imkanı bu ülke bir daha alamaz" dedi.

Türk Futbolunun renkli simalarından teknik direktör Hikmet Karaman, Bağcılar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Spor Söyleşileri" programına katıldı. Bağcılar Edip İplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde spor spikeri Yasin Dallı'nın moderatörlüğünde yapılan programa özellikle kız öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Dün oynanan Gençlerbirliği Galatasaray maçını yorumlayarak konuşmasına başlayan Karaman, "Gençlerbirliği son sıralarda düşme potasında olan bir takım ve kümede kalmak istiyor. Ligde kalmak için de 90 dakika her türlü mücadeleyi verdi. İlk planda gol yememek ikinci planda da rakip hata yaparsa gol atmak vardı. O takım için galibiyet yaşam anlamındaydı. Küme düşme potasındaki takımlar çıkış arayan takımlardır. Çıkış arayan topluluklardan korkacaksın" dedi.

"Şampiyonluk yarışında favorim Beşiktaş"

Galatasaray ve Fenerbahçe teknik direktörlerini değerlendiren Karaman, "Fatih Terim olmasaydı Galatasaray buraya gelemezdi. Galatasaray da birçok futbolcuyu hayata döndürdü. Aykut hocanın yaptıkları da alkışlanmalı. Hala şampiyonluğu kovalayan bir Fenerbahçe var. Ondan önce giden iki teknik direktör ne yaptı ki Aykut'a kızıyorlar. Aykut geçmiştekileri temizlemeye çalışıyor. Biraz zaman verin" şeklinde konuştu. Şampiyonluk yarışında ilk sırada Beşiktaş'ı ardından da Başakşehir'i favori gördüğünü söyleyen Karaman, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadro derinliği olmadığı için öne çıkamadığını belirtti.

Karaman, hocası olduğu Çaykur Rizespor'un küme düşmesine neden olan Trabzonspor- Bursaspor maçı öncesi yaşananlarla ilgili Muharrem Usta'nın açıklamaları için "Takımımın haklarını ve mücadelesini sonuna kadar savunur ve dile getiririm. Başkanın açıklamaları bizim düşüncelerimize şahitlik etti" şeklinde konuştu. Trabzonspor'dan teklif gelse kabul edermisiniz sorusuna profesyonel düşündüğünü belirten Karaman, Trabzonspor'dan teklif gelirse değerlendirebileceğini söyledi.

"Bu kararla alt yapıdan Türk oyuncular yetişecektir"

"Cumhurbaşkanımızın spor kulüpleri vergilerini alt yapılarda kullanırlarsa vergiler iade edilecek. Bu konuda düşüncelerinizi alabilir miyim?" sorusuna Karaman, "Müthiş bir şey. Bu kulüplere devrim niteliğinde bir yardım. Kulüpleri rahatlatma açısından inanılmaz derecede büyük bir destek. Bunu kulüplerin değerlendirmesi gerekir. Böylece alt yapıdan Türk oyuncular ve teknik adamlar yetişecektir. Kararı sonuna kadar destekliyorum. Cumhurbaşkanımızın Türk Futboluna her alanda kattığı değeri ve vermiş olduğu imkanı bu ülke bir daha alamaz" cevabını verdi.

Program sonunda Karaman, gençlere şu tavsiyede bulundu: "Okuyun ve kendinizi geliştirin. Yabancı dil öğrenin bir tane yeterli değil. İkinciyi de öğrenin. Eğer mesleki hayatta bir yere gelmek istiyorsanız yeni arkadaşlar edinin. Arkadaş gurupları çok önemli. Sizi bir yere getirecek olan beraber vakit geçirdiğiniz yola çıktığınız arkadaşlarınızdır"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hikmet Karaman: 'Cumhurbaşkanımız Türk Futbolunda Devrim Yaptı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement