Hikmet Öz'ün Modern Mozaik Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hikmet Öz'ün Modern Mozaik Resim Sergisi Açıldı

Hikmet Öz\'ün Modern Mozaik Resim Sergisi Açıldı

Tarsus'un yetiştirdiği kültür ve sanat insanı, modern mozaik ustası Hikmet Öz'ün 'Modern Mozaik Resim Sergisi ' açıldı.

20.06.2013 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunulan ' Modern Mozaik Resim Sergisi ' açılışına Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Milli Eğitim Müdürü A.Sefa Demir, Tarsus Güç Birliği Vakfı Başkanı Fuat Togo, TSO Başkanı Ruhi Koçak, , Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi Aliye Özcan ve kalabalık bir sanatsever topluluğu katıldı.

26. kişisel sergisini açmaktan mutluluk duyduğunu belirten Modern Mozaik Ustası Hikmet Öz, dünyada bir ilki Tarsus'ta gerçekleştirmekten heyecan duyduğunu söyledi.

Öz "Bu açılan sergi benim sanat yaşamımda başından sonuna kadar yaptığım çalışmalardan bir demet sunuyor. Bu yapılan resimler dünyada ilk kez yapılan bir teknikle yapılmıştır. Dünyada ve Avrupa'da birçok müzede bu şekilde bir teknik ve çalışma stili görülmemiştir. Sizler böyle bir serginin açılışında bulunduğunuz için çok şanslısınız. Taşlarla yapılan resimler insanları şaşırtıyor ve doğaya bakış açılarını değiştiriyor" dedi.

Hikmet Öz'ün Tarsus'un yetiştirdiği önemli bir kültür ve sanat insanı olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan "Hikmet bey bizim çok sevdiğimiz ve saydığımız bir arkadaşımız. Eğitimciliğinin yanında sanatsal yönü de oldukça geniş ve saygın. Tarsus'un kültürü ve tarihi ile ilgili çok ciddi çalışmalar yaptı. Bu konuda bizde Tarsus Belediyesi olarak kendisine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sergi dünyanın en özel çalışmalarından bir tanesi ve bu serginin Tarsus'ta Tarsuslu bir hemşehrimiz tarafından sergileniyor olmasından çok gurur duyuyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hikmet Öz'ün ' Modern Mozaik Resim Sergisi ' 17 Ağustos tarihine kadar Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisinde sanatseverlere açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hikmet Öz'ün Modern Mozaik Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement