"Hilesiz Güzellik" - Son Dakika
Güncel

"Hilesiz Güzellik"

Reklam, pazarlama, moda dünyası ve kendi güzelliğinin eşsizliğine inanan tüm kadınlara #hilesizgüzellik çağrısı!

12.04.2019 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dove'un hilesiz güzellik anlayışından yola çıkarak, Vogue Türkiye'nin Nisan sayısı modelsiz yayınlandı ve hiçbir görselde fotoğraf hilesi yapılmadı.

Hemen her gün gerçek dışı ve dijital araçlarla manipüle edilmiş güzellik imajlarına maruz kalan kadınların yüzde 70'i medya ve reklamlarda yeteri kadar temsil edilmediklerini düşünüyor*. İşte kadınların yüksek sesle dile getirdikleri bu konuya dikkat çekmek için Dove ve Vogue Türkiye, el ele vererek #hilesizgüzellik projesine imza attı. Güzellik kavramını, kalıp yargılar, dayatılan baskılar ve idealize edilmiş tanımlar çerçevesinde gören kadınları bu anlayıştan uzaklaştırmayı amaçlayan Dove'un bakış açısından aldığıilhamla, Vogue Türkiye'nin Nisan sayısı modelsiz ve rötuşsuz olarak yayınlandı. 11 Nisan tarihinde, derginin Nisan sayısında bulunan bu rötuşsuz fotoğraflardan yola çıkılarak, Dove X Vogue #hilesizgüzellik konseptiyle bir sergi gerçekleşti. Dove ile Vogue Türkiye, güzelliği ideal kalıpların ötesinde gören pek çok kadının hiçbir fotoğraf hilesi aracı kullanılmayan fotoğrafları ile reklam, pazarlama, moda dünyası ve kendi güzelliğinin eşsizliğine inanan tüm kadınlara #hilesizgüzellik çağrısı yaptı. Bu çağrıya, sinema ve müzik dünyasından Brigette Lundy-Paine, Şevval Sam, Derya Alabora, Aybüke Pusat, Kalben gibi ünlü isimler de fotoğraflarıyla destek verdi.Bu proje aynı zamanda, Dove'un herkesi gerçek hayatlarında oldukları gibi resmetmek konusundaki global taahhüdünün bir parçasını oluşturuyor.

Modelsiz ve Rötuşsuz ilk Vogue Türkiye

#hilesizgüzellik anlayışından yola çıkarak, Vogue Türkiye tarihinde ilk kez bir sayısını, modelsiz ve rötuşsuz yayınladı. Kendilerine özgü güzelliklerinin farkında olan pek çok kadının, filtre, edit, rötuş gibi hiçbir fotoğraf hilesi araçları kullanılmayan fotoğrafları Vogue Türkiye'nin Nisan sayısına damga vurdu. Moda dünyasının kalbinde yer alan Vogue Türkiye, yayın tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, özgüvenli kadınların en filtresiz halleri ile özel bir sayı hazırladı ve hem kendi sektöründeki diğer oyunculara hem kadınlara #hilesizgüzellik aynası tuttu.

Kadınlardan destek!

#hilesizgüzellik projesi kapsamında Vogue Türkiye'nin çekimlerine katılan, Netflix'in ses getiren dizisi Atypical'ın iddialı oyuncusu Brigette Lundy-Paine, Şevval Sam, Derya Alabora, Aybüke Pusat, Kalben gibi ünlü isimlerin rötuşsuz fotoğrafları hem derginin Nisan sayısında hem de Dove X Vogue #hilesizgüzellik projesi kapsamında gerçekleştirilen sergide yer aldı. Dove'un hayata geçirdiği iki önemli kampanyanın baş mimarı olan kadınlar da Dove X Vogue #hilesizgüzellik projesini onurlandırdı. Geçen sene, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Benim Güzelliğim #RakamlarınÖtesinde diyen 11 bini aşkın kadının 7'si, sadece kampanyanın ikinci reklam filminde başrol üstlenmekle kalmadı, en gerçek hallerini yansıtan fotoğraflarıyla #hilesizgüzellik projesinin ilham kaynağı oldu ve hem dergi sayfalarına hem sergiye renk kattı. Projenin bir diğer ayağını da Dove'un Getty Images ve Girlgaze işbirliği ile dünya genelinde hayata geçirdiği Bana Benim Gibi Kadınları #Göster Projesi'ne (Project #ShowUs) Türkiye'den katılan kadınların rötuşsuz fotoğrafları oluşturdu. Dove'un kadınların medya ve reklam sektöründe tek tip ve gerçek dışı kadın imajları ile temsil edilme sorununa güçlü bir çözüm olarak tasarladığı bu stok görüntü arşivinde, 5000'i aşkın rötuşsuz fotoğraf yer alıyor. Bu arşive Türkiye adına katılan kadınların fotoğrafları, Vogue Türkiye'nin modelsiz ve rötuşsuz Nisan sayısı ile serginin özgüvenli kadınları arasında yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Hilesiz Güzellik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.


Advertisement