Hillary Clinton'ın E-postaları - Son Dakika
Güncel

Hillary Clinton'ın E-postaları

WASHINGTON (AA) – ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, gözden geçirilmesi için bakanlığa sunduğu 55 bin sayfalık kişisel e-posta kayıtlarından bazılarının kamuoyuyla bir an önce paylaşılması istendi.

10.03.2015 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

WASHINGTON (AA) – ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, gözden geçirilmesi için bakanlığa sunduğu 55 bin sayfalık kişisel e-posta kayıtlarından bazılarının kamuoyuyla bir an önce paylaşılması istendi.

ABD'nin Libya'nın Bingazi kentindeki konsolosluğuna 2012 yılında düzenlenen ve Büyükelçi Christopher Stevens'ın da aralarında bulunduğu 3 kişinin ölümüyle ilgili saldırıyı araştıran Kongre'deki komitenin Demokrat üyeleri Elijah Cummings, Adam Smith, Adam Schiff, Linda Sanchez ve Tammy Duckworth, Hillary Clinton'ın e-postalarının gözden geçirilmesine ilişkin Dışişleri Bakanı John Kerry'ye mektup gönderdi.

Mektupta Clinton'ın sunduğu 55 bin sayfalık e-postalarını gözden geçirecek bakanlığın, Bingazi saldırısıyla ilgili 850 sayfalık kısmının, kayıtların hepsinin incelenmesi beklenmeden kısa sürede açıklanması istenildi. Kongre üyeleri, Kerry'den bu noktada kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Öte yandan Clinton'un, e-postalarıyla ilgili sessizliğini bugün New York'ta bozması bekleniyor. Clinton'ın Sözcüsü Nick Merrill, Clinton'ın Birleşmiş Milletler'de yapacağı bir konuşmanın ardından konuyla ilgili soruları yanıtlayacağını bildirdi.

Hillary Clinton'ın, dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde bakanlığın resmi e-posta adresi yerine kişisel hesabını kullanması tartışmaları beraberinde getirmişti. Clinton, Dışişleri Bakanlığı'na 55 bin sayfa e-postalarını içeren döküman teslim etmişti. Bakanlık, belgeleri gözden geçirip mümkün olan en kısa sürede açıklayacaklarını belirtirken, Kongre'de de Cumhuriyetçilerin liderliğindeki Bingazi'deki saldırıyı araştıran komisyon, Bingazi saldırılarıyla ilgili Clinton'ın e-postalarını istemişti.

Clinton'ın, gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimine Demokrat Parti'den aday olması beklenirken, resmi e-posta adresi yerine kişisel hesabını kullanması tartışmalarının adaylık sürecini nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hillary Clinton'ın E-postaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement