Himalaya Tuz Lambası Nedir? - Son Dakika
Emlak

Himalaya Tuz Lambası Nedir?

Himalaya Tuz Lambası Nedir?

Pakistan’ın Himalaya Dağları’ndan gelip evlerimizi süsleyen Himalaya tuz lambası ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bu yazıya topladık. Gelin, evlerimizdeki kirli havayı temizleyerek astım, alerji ve radyasyon gibi konularda ismini fazlasıyla duyuran bu mucizevi ürüne bir göz atalım. Himalaya tuz lambası, Himalaya Dağları’ndan çıkarılan saf tuzun blok haline getirilerek ortasına ampul konmasıyla üretilen bir üründür. Normal tuzda bulunan sodyum klorite ek olarak magnezyum, potasyum ve çinko minerallerini de barındıran bu

13.07.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın Himalaya Dağları'ndan gelip evlerimizi süsleyen Himalaya tuz lambası ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bu yazıya topladık. Gelin, evlerimizdeki kirli havayı temizleyerek astım, alerji ve radyasyon gibi konularda ismini fazlasıyla duyuran bu mucizevi ürüne bir göz atalım.

Himalaya tuz lambası, Himalaya Dağları'ndan çıkarılan saf tuzun blok haline getirilerek ortasına ampul konmasıyla üretilen bir üründür. Normal tuzda bulunan sodyum klorite ek olarak magnezyum, potasyum ve çinko minerallerini de barındıran bu lambaların renkleri de mineral konsantrasyonuna göre değişiklik göstererek pembenin farklı tonlarında olabilir. Hem dekoratif hem de sağlık için oldukça faydalı olan Himalaya tuz lambası, son yıllarda hemen hemen her evin köşesinde kendine yer edinmeyi başarmış durumda.

Himalaya tuz lambası nasıl çalışır?

Evlerimize dolan havada binlerce su molekülü bulunuyor. Bu su molekülleri zararsız gözükse de küf, bakteri ve alerjenler gibi parçacıkları taşıyarak her nefes alışımızda vücudumuza girip burada birikmelerine neden oluyor. Evimizin içinde dolanan hava, biz farkında olmadan gizli bir tehlike haline dönüşüyor ta ki tuzla karşılaşana kadar! Tuz, doğası gereği su moleküllerini kendisine çekerek onları hapsedip havada dolanmalarına engel oluyor. Bu sebeple Himalaya tuz lambası, havadaki zararlı maddeleri kendinde toplayarak daha rafine, daha sağlıklı bir ortam sağlıyor.

Himalaya tuz lambası ne işe yarar?

Öncelikle Himalaya tuz lambası, havada çeşitli zararlı maddelerin yapıştığı su moleküllerini kendine çekerek iç ortam havasını temizliyor. Antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliğinde olduğu için özellikle astım gibi solunum hastalıkları ya da alerjilerden şikayetçi olanlara iyi geliyor. Himalaya tuz lambası kullanmanın faydalarından bir diğeri ise evinizin içindeki radyasyonu temizlemesi. Ortamdaki pozitif ve negatif iyonları dengeleyen Himalaya tuz lambası, bilgisayar, cep telefonu ve telefonlardan aldığımız radyasyonu büyük ölçüde engelliyor. Bu lamba sayesinde zararlı dış etkenlerden korunarak hayat kalitenizin yükseleceği kesin.

Himalaya tuz lambası nasıl kullanılır?

Himalaya tuz lambası satın almadan önce, lambayı koymak istediğiniz odanın büyüklüğünü göz önünde bulundurmalısınız. Büyük odalar ve hava döngüsünün yeterli olmadığı odalar için daha büyük boy bir lamba tercih etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Ayrıca tamıyla saf tuzdan oluştuğu için erimesini önlemek adına özellikle duş, bulaşık ya da çamaşır makinesi yanı gibi fazla nemli olabilecek kısımlara koymaktan kaçınmalısınız. Son olarak çocukların erişemeyeceği ya da devrilme riskinin düşük olduğu yerlere koyabileceğiniz tuz lambanızı tercihen haftada bir silmeniz de üzerinde biriken zararlı moleküllerden arınmasını sağlayacaktır.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Himalaya Tuz Lambası Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement