Hindistan Başbakanı Modi'den "Kovid-19 tedbirlerini sıkılaştırma" çağrısı - Son Dakika
Güncel

Hindistan Başbakanı Modi'den "Kovid-19 tedbirlerini sıkılaştırma" çağrısı

Hindistan Başbakanı Modi\'den "Kovid-19 tedbirlerini sıkılaştırma" çağrısı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin'de alarm seviyesine ulaşan Kovid-19 vakaları üzerine Hindistan halkını yeni bir salgın dalgasına karşı uyararak tedbirlerin sıkılaştırılması ve yeniden maske takılması çağrısı yaptı.

23.12.2022 12:32  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin'de alarm seviyesine ulaşan Kovid-19 vakaları üzerine Hindistan halkını yeni bir salgın dalgasına karşı uyararak tedbirlerin sıkılaştırılması ve yeniden maske takılması çağrısı yaptı.

BBC'deki habere göre, Modi, dün yaptığı toplantıda, Kovid-19'a karşı alınacak tedbirleri değerlendirdi.

Başbakan Modi, ülkede uygulanan test sayısının artırılmasını isteyerek halkı yeni salgın dalgalarına karşı gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

Eyaletlerin hastane altyapılarının olası vaka artışlarına karşı hazır olması gerektiğini belirten Modi, hastanelere yeterli miktarda oksijen tüpü ve solunum cihazı sağlanması talimatı verdi.

Toplantıda konuşan Hindistan Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya, Çin'deki vaka artışına rağmen ülkede yeni Omicron varyantının görülmediğini kaydetti.

Havalimanlarında testler yapılmaya devam edecek

Geçen aylarda Çin'de vaka patlamasına sebep olan yeni Omicron BF.7 varyantından sadece 4 vakanın görüldüğü Hindistan'da tüm hastaların sağlığına kavuştuğu bildirildi.

Hükümet yetkililerince yapılan açıklamada, yeni varyantın görüldüğü ülkelerden uçuşların durdurulmasının şimdilik düşünülmediği belirtilerek havalimanlarında testlerin yapılmaya devam edeceği ifade edildi.

Güneydeki Karnataka eyaletinde, grip belirtileri için Kovid-19 testleri zorunlu hale getirilirken kapalı alanlarda maske takma uygulamasının başlatılabileceği belirtildi.

Ülkede 3 bin 400 vaka bulunuyor

Hindistan, 2020 ve 2022'de iki ölümcül koronavirüs dalgası yaşamış, hükümet, 2021 yaz aylarında binlerce kişinin oksijen, solunum cihazları ve kritik ilaç eksikliği nedeniyle öldüğü ikinci dalgayı gerekli şekilde yönetemediği için ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Salgında en fazla vakanın görüldüğü Hindistan'da 2022 başından itibaren maske yasağı kaldırılmış, Kovid-19 tedbirleri de hafifletilmişti.

Yaklaşık nüfusu 1,4 milyarı bulan ülkede, 2,2 milyardan fazla Kovid-19 aşısı yapılmıştı.

Resmi verilere göre, ülkede halen 3 bin 400 Kovid-19 vakası bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan Başbakanı Modi'den 'Kovid-19 tedbirlerini sıkılaştırma' çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement