Evlenme Teklifini Reddeden Genç Kızı, Tecavüz Edip Ateşe Verdi - Son Dakika
Dünya
BBC

Evlenme Teklifini Reddeden Genç Kızı, Tecavüz Edip Ateşe Verdi

Hindistan'ın Jharkhand eyaletinde 17 yaşındaki genç kız tecavüze uğradıktan sonra yakıldı. Bir hafta içinde gerçekleşen ikinci benzer saldırının kurbanı olan gencin durumu ağır.

07.05.2018 16:31  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jharkhand eyaletinde birkaç gün önce 16 yaşındaki bir kişinin tecavüz sonrası öldürülmesinin ardından bu kez de 17 yaşındaki bir kişi benzer bir yöntemle saldırıya uğradı. Ülkenin doğusundaki Jharkhand'da birkaç gün önce de 16 yaşındaki başka bir kişi aynı yöntemle öldürülmüştü.

VÜCUDUNUN YÜZDE 95'İ YANDI

Son saldırıyla ilgili olarak ise bir kişi tutuklandı. Yüzde 95 yanık oranı bulunan 17 yaşındaki kız hastanede tedavi görüyor.

EVLENME TEKLİFİNİ REDDETTİ

Polis şefi Shailendra Barnwal BBC'den Ravi Prakash'a yaptığı açıklamada, "Zanlı bize kurbanla evlenmek istediğini ancak kızın hazır olmadığını söyledi" dedi.

Tutuklunun, Pakur semtinde bir akrabalarının evinde Cuma günü kurbanına saldırdığı açıklandı. Polise göre onun yalnız kalmasını bekleyen zanlı, eve girdi, tecavüz sonrası evi ateşe verdi.

Çığlıkları duyan komşular kurbanı hastaneye götürdüler.

Evlenme Teklifini Reddeden Genç Kızı, Tecavüz Edip Ateşe Verdi

OLAYLAR BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ

Hindistan polisi iki vakanın birbiriyle ilgili olmadığını düşünüyor. Hindistan'da vahşi tecavüz suçları büyük bir sorun olmayı sürdürüyor.

8 yaşındaki Keşmirli Müslüman bir kızın Ocak ayında toplu halde tecavüze uğraması ve daha sonra öldürülmesi ülkede infiale yol açmıştı. Hindistan Anayasa Mahkemesi vakayla ilgili tutuklanan, hepsi Hindu, 8 kişinin toplumlar arasındaki gerilimler nedeniyle başka bir eyalette yargılanmasına karar verdi.

2016'DA 490 BİN TECAVÜZ YAŞANDI

Bu tür saldırıların sıklığı ve yayılan protestolar nedeniyle Hindistan hükümeti çocuk tecavüzcülerine ölüm cezası getirdi. Sadece 2016 yılında Hindistan'da 40 bin tecavüz vakası yaşandı.

Pek çok tecavüz vakasının ise toplumsal damgalamalar nedeniyle bildirilmediği sanılıyor.

Evlenme Teklifini Reddeden Genç Kızı, Tecavüz Edip Ateşe Verdi
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Evlenme Teklifini Reddeden Genç Kızı, Tecavüz Edip Ateşe Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • ŞOK: Dünya üzrinde kız coçuklarının çektiği bu ızdırap nedir böyle? Hertürlü vahşete maruz kalıyorlar yazık yaa. 20 0 Yanıtla
  • ADANASPOR lu Emin: Ha hindistan ha Türkiye 2 side dinsizlikte yarışıyor kimse benim yorumunu beğenmemezlik etmesin her türlü tecavüz istismar hile dalavere haksız kazanç yalan dolan riya gıybet gırlağıda geçti. 17 2 Yanıtla
  • 23: Bunlar nasıl insan vahşet bunları asacaksın 18 0 Yanıtla
  • Akapeli yobaz: Kim Allah kuran peygamber derse,kim bana 3 kuruş lütufta bulunursa oyumu alır 0 15 Yanıtla
  • Samsunlu: olamaz kimse adanayı sollayamaz 6 9 Yanıtla Gelebilirsen gel: Adana nüfüs ort.göre dogudan en fazla göç alan yerdir,birde hükümetin sayesinde süriyelire kavuştuk.içerde yatanların aslen nereli olduklarına bakarsan anlayabilirsin..... 4 2 adanalı: sen önce samsundaki aile içi tecavüzlerin sebebini anlat,sonra adanaya laf at.adanadaki olayların yüzde doksanını adanaya sonradan dogudan gelenler yapar 1 2
  • zorba: hındıstana atom bombası şart oldu 9 0 Yanıtla
  • Bahçivan: Kızın günahı ne adam denen yaratık 8 0 Yanıtla
  • müge: adana diye açtım değilmiş şaşırdım 3 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
BBC

Advertisement