Hindistan'da görülen Delta varyantını kapanlar, grip benzeri semptomları sebebiyle korona olduklarını fark etmiyor - Son Dakika
Sağlık

Hindistan'da görülen Delta varyantını kapanlar, grip benzeri semptomları sebebiyle korona olduklarını fark etmiyor

Koronayla mücadele dünya genelinde sürerken, Hindistan'da görülen Delta varyantı herkesi tedirgin etti. Virüsün kendini grip benzeri semptomlarla ortaya çıkarması sebebiyle hastalığa yakalanan çoğu insan korona olduğunu anlamayarak önlem almıyor. Hastalanan kişilerde genellikle baş ağrısı ve boğaz ağrısı ile burun akıntısı görülüyor. Ayrıca BioNTech aşısı, delta varyantına karşı yüzde 79 koruma sağlıyor.

19.06.2021 10:07  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs mutasyonları son dönemde insanları tedirgin ediyor. Son olarak Hindistan'da ortaya çıkan delta varyantı, İngiltere'de de görülmesinin ardından Avrupa ülkelerinde de endişeye neden oldu. Korona aşısının delta varyantı ve diğer mutasyonlara karşı koruma oranı da merak ediliyor.

KENDİNİ GRİP GİBİ GÖSTERİYOR

Delta varyantı kendini baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile gösteriyor. Gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkan delta varyantı, bu nedenle görülen kişiler tarafından yanlış değerlendirilebiliyor.

Delta varyantına yakalananlar kendilerini grip olmuş gibi düşünerek test yaptırmıyor ya da kendini izole etmiyor. Bu da koronavirüs delta varyantının hızla yayılmasına neden oluyor.

KLASİK KORONAVİRÜS ARTIK ÇOK FAZLA GÖRÜLMÜYOR

Zoe Covid Semptom Grubu Başkanı Dr. Tim Spector, mayıs ayından bu yana klasik koronavirüs semptomlarının çok daha az kişide rastlandığının altını çiziyor. Dr. Spector, gençlerde hafif seyreden delta varyasyonunda koku ve tat kaybının da belirtiler arasında yer aldığını söylüyor.

BİONTECH DELTA VARYANTINA KARŞI YÜZDE 79 KORUMA SAĞLIYOR

Yetkililer Pfizer/BioNTech aşısının delta varyantına kadar yüzde 79 oranında koruma sağladığını belirtirken, bir başka mutasyon olan Alpha varyantına ise yüzde 92 oranında koruma sağladığını belirtiyor.

İKİ DOZ AŞI OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

İskoçya Kamu Sağlığı Kurumu Ulusal Covid-19 Enfeksiyon Direktörü Jim McMenamin ise delta varyantına karşı iki doz aşının çok önemli olduğunun altını çiziyor.

"DÖRDÜNCÜ DALGA YAŞANABİLİR"

Investing in Tech konferansına katılan bilim insanı Uğur Şahin, İngiltere'de nüfusun yarısına iki doz aşı yapılmasına karşı korona vakalarının artmasına dikkat çekerek, dikkatli olunmazsa dördüncü dalganın yaşanabileceğini söyledi.

Uğur şahin, iki doz aşı yaptıranların sıkça sorduğu, '3. doz aşıya ihtiyaç var mı' konusuyla ilgili olarak ek dozlara ihtiyaç duyulacağını belirterek, "Antikor sayıları koruma ile ilişkili olduğundan, herhangi bir zamanda güçlendiriciyi kullanmamız mantıklıdır. Bu, bir kişinin tamamen aşılanmasından altı ila dokuz ay sonra gerçekleşebilir, ancak nihai karar hükümetler tarafından verilecek" dedi.

Hindistan\'da görülen Delta varyantını kapanlar, grip benzeri semptomları sebebiyle korona olduklarını fark etmiyor

Son Dakika Sağlık Hindistan'da görülen Delta varyantını kapanlar, grip benzeri semptomları sebebiyle korona olduklarını fark etmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat Esentepe: Dünyayı yönetenlerin çıkartmış olduğu virüs laboratuvar ortamında üretilmiş virüs dünya nüfusunu 500 milyona düşürmek için yapılan virüs 8 10 Yanıtla
  • Özgür Arıca: Eee zaten grip hatta gripten de basit ama Trump misali söyleyeni 9 köyden kovuyorlar ... 3 6 Yanıtla
  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.


Advertisement