Hindistan'daki Sel - Son Dakika
Güncel

Hindistan'daki Sel

Hindistan'ın kuzeydoğusunda şiddetli muson yağmurlarının yol açtığı seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 96'ya yükseldi.

02.08.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan'ın kuzeydoğusunda şiddetli muson yağmurlarının yol açtığı seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 96'ya yükseldi.

Yetkililer, Assam, Bihar ve Himachal Pradeş eyaletlerindeki muson yağmurlarından milyonlarca kişinin etkilendiğini belirtti.

Bu kapsamda Assam eyaletinde 700 binden fazla kişi 770, Bihar'da da 260 bin kişinin 400'den fazla barınağa yerleştirildiği kaydedildi.

Günlerdir dışarıda yaşayan vatandaşlara sağlık hizmetleri verilmesi için de en az 400 kampın kurulduğu bildirildi.

Yetkililer, seller nedeniyle şu ana kadar 96 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Assam eyaleti Orman ve Çevre Bakanı Pramilla Rani Brahma, sel sularının yer yer bir buçuk metreye ulaştığı Kaziranga Milli Parkı'nda türüne az rastlanan en az 17 tek boynuzlu gergedanın öldüğünü söyledi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Himachal Pradeş eyaletinde sel sularının yol açtığı heyelan nedeniyle yüzlerce kişi yollar açılana kadar bölgede mahsur kaldı.

Ülkenin kuzeyinde 2013 yılında etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarında en az bin kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan'daki Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement