Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Thomas, Mersin'de - Son Dakika
Yerel

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Thomas, Mersin'de

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Aralık ayında ülkesinde yapılacak mobilya fuarına Türk iş adamlarını davet etti.

21.05.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Aralık ayında ülkesinde yapılacak mobilya fuarına Türk iş adamlarını davet etti.

Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) davetlisi olarak Mersin'e gelen Büyükelçi Thomas, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlhan ve diğer dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Thomas, ziyareti sırasında tanıma imkanı bulduğu Mersin'i çok beğendiğini söyledi.

Thomas, ülkesindeki mobilyaya olan ihtiyacın giderek arttığını ifade ederek,

"Ahşap alanındaki gelişmeleri yerinde görmek ve Türkiye ile Hindistan arasında ne gibi işbirlikleri yapılabileceğini araştırmak istedik. Aralık ayında Hindistan'da bir mobilya fuarı açılacak. Fuarımız Türkiye ve Mersin'in iş adamları için büyük bir fırsattır" dedi.

Organizasyonda Hindistan'ın taleplerini birinci elden görmenin mümkün olacağını anlatan Thomas, Türkiye ile Hindistan arasında gerçekleştirmeyi istedikleri paylaşımların bir an önce başlaması gerektiğine inandıklarını kaydetti.

Vali Güzeloğlu ise Türkiye ile Hindistan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Her iki ülkenin birbirini tanıyarak ekonomik, kültürel ve sosyal kazançlar sağlamasını isteyen Güzeloğlu, "Tarihin geçmişinden bu yana çok özel ve güzel iki kültürün temsilcisi ile dünya coğrafyasının çok önemli kültür merkezleri olan Hindistan ve Türkiye kültürlerinin birbirinden etkilendiğini de biliyoruz" ifadeleri kullandı.

Yaklaşık 6 yıl önce Hindistan'a yaptığı ziyarette gördüğü Türk eserlerinin, ilişkilerin sürmesine önemli bir zemin teşkil ettiğini anlatan Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Hindistan'ın, dünyanın en hızlı büyüyen ve dünya ölçeğinde yaşanan krizlere rağmen gelişimini sürekli olarak sürdüren ülkemiz ile ilişkilerini daha güçlendirmesi gerekmektedir. Hindistan'daki altyapı çalışmaları, orta sınıfın güçlendirilmesi ve Hindistan hükümetinin ekonomik anlamda sosyal yatırımları gündemine almasını dikkatle izliyoruz."

Vali Güzeloğlu daha sonra, Büyükelçi Thomas'a, üzerinde 2013 yılında gerçekleştirilecek olan Akdeniz Oyunları logosunun yer aldığı bir kutu içerisinde, Mersin'de üretilen organik gıda maddelerinin bulunduğu hediye paketini verdi.

Thomas ise Güzeloğlu'na Hindistan'ın Agra kentinde bulunan ve dünyanın 7 harikasından birisi olan Tac Mahal işlemeli bir hediye takdim etti.

Bu arada Thomas, Vali Güzeloğlu'nun 2013 yılında yapılacak Akdeniz Oyunları'na ilişkin davetine de izleyici olarak katılma sözü verdi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Thomas, Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement