Hindistan'ın Mutluluk Bakanı Cinayetten Aranıyor - Son Dakika
Güncel
BBC

Hindistan'ın Mutluluk Bakanı Cinayetten Aranıyor

Hindistan'ın en büyük ikinci eyaleti Madhya Pradesh'de halkın mutluluğundan sorumlu bakan olarak görev yapan Lal Singh Arya, 8 yıl önce işlenen bir cinayetin şüphelisi olarak aranıyor.

14.12.2017 15:01  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan'ın orta kesimlerindeki Madhya Pradesh eyaletinin Mutluluk Bakanı Lal Singh Arya'nın, bir cinayet soruşturmasında şüpheli olarak arandığı belirtildi.

MAKTUL BİR MUHALİF SİYASETÇİ

Arya, bir muhalif siyasetçinin 2009'da öldürülmesinden sorumlu tutuluyor ve daha önce suçlamaları reddetmişti. Polis, mahkemenin gözaltına alınmasına karar verdiği Arya'nın Salı gününden bu yana kayıp olduğunu açıkladı.

İLK VE TEK MUTLULUK BAKANI

Madhya Pradesh, Hindistan'da Mutluluk Bakanlığı bulunan ilk ve tek eyalet. Bharatiya Janata Partisi öncülüğündeki eyalet yönetimi, bu bakanlığı 2016'da kurmuş ve görevini "insanların kendi iç refah potansiyelinin farkına varabileceği bir ekosistem yaratarak vatandaşların mutluluğunu ve hoşgörüsünü garanti altına almak" diye tanımlamıştı.

70 milyon nüfuslu Madhya Pradesh, Hindistan'ın en büyük ikinci eyaleti. Oluşturulmasından bu yana Mutluluk Bakanı olarak görev yapan Arya, havacılık, genel idare ve kastların ve kabilelerin refahından da sorumlu kurumların başında.

ARANIYOR

Arya'nın 19 Aralık'ta mahkemeye çıkması gerekiyor. Bir polis yetkilisi ise Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada "Polis ekipleri kendisini arıyor, mahkemeye kadar bulacağımızdan eminim" dedi.

Hindistan\'ın Mutluluk Bakanı Cinayetten Aranıyor
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Hindistan'ın Mutluluk Bakanı Cinayetten Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • harun: soyun kurusun israil abd ingiltere 2 1 Yanıtla
  • srcn: Bizim mutluluk bakanımız kemal sunaldır. açın izleyin mutlu olursunuz.. 2 0 Yanıtla
  • Sıradan: Tamam gitmeyecez hindistana yeter Bu ne arkadaş surekli hindistanı kötüler gibi haberler....işsizler sizi 1 0 Yanıtla
  • Babayaroo: mutlu olma istirsen babayaroya takıl gerisine garışma torpağımm 1 0 Yanıtla
BBC

Advertisement