Hintli Çalışanların İstanbul Tatili Renkli Görüntülerle Başladı - Son Dakika
Güncel

Hintli Çalışanların İstanbul Tatili Renkli Görüntülerle Başladı

Hintli Çalışanların İstanbul Tatili Renkli Görüntülerle Başladı

HİNDİSTANLI dolar milyarderi iş adamının çalışanlarına yönelik 10 milyon dolar bütçe ayırdığı bir haftalık İstanbul tatili için gelen 3 bin 500 kişilik çalışanın İstanbul tatili, renkli görüntülerle başladı.

12.07.2018 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HİNDİSTANLI  dolar milyarderi iş adamının çalışanlarına yönelik 10 milyon dolar bütçe ayırdığı bir haftalık İstanbul tatili için gelen 3 bin 500 kişilik çalışanın İstanbul tatili, renkli görüntülerle başladı.  Hintli çalışanlar yaklaşık 50'şer kişilik gruplar halinde ve 80 turist rehberin eşliğinde İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini geziyor. Birçoğu ilk kez Türkiye'ye gelen çalışanlar ise tatilden dolayı oldukça mutlu. Hintli grup, bir yandan gezip dolaşırken bir yandan da  yaptıkları alış verişlerle esnafın yüzünü güldürüyor.

Forbes dergisine göre 12 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 115'inci zengini olan Hindistanlı iş adamı Dilip Shanghvi, 3 bin 500 çalışanını ödül olarak İstanbul'a getirdi. 10 milyon dolar bütçeli tatil için tarifeli ve özel uçaklarla kafileler halinde dünden itibaren gelen Hintli çalışanlar, bugün tarihi yarımadayı geziyor. 50'şerlik gruplar halinde dolaşan Hintli çalışanlar, tarihi geçmişi, müzeleri ve yapıları nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na hayran kaldı.  Gruplar sırasıyla Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezdi ve bol bol fotoğraf çekti.  Ayrıca tarihi çarşıları da gezen Hintliler, buralarda alışveriş yaptı.

HİNTLİ FİRMA ÇALIŞANLARINDAN PATRONLARINA TEŞEKKÜR

Firma çalışanlarından Suhan Karuna, "İstanbul çok güzel bir şehir. İnsanları da çok yardımsever. İstanbul'un kültürü ve tarihi gerçekten büyüleyici ve burada olmak çok eğlenceli. Şirketimizin bizi buraya getirmesi çok güzel bir şey. Bunun için de ayrıca mutluyuz. Şirketimizin sahibine teşekkür ederiz" dedi.

Bir kadın çalışan ise İstanbul'u çok sevdiklerini belirterek, "Türk insanından, tarihinden ve kültüründen çok memnun kaldık. Sun Pharma'da çalışıyorum. Patronum  bir ödül olarak bizi buraya getirdi. Cumartesi akşamı da şirket çalışanları için ayrıca bir ödül töreni düzenlenecek. Her şey çok güzel gidiyor" diye konuştu.

ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Hintli grubun tatili, özellikle turistik yerlerdeki esnafın da yüzünü güldürdü. Sultanahmet'te kafe işleten Çetin Gençkaldı, bu tür etkinliklerin esnafın kazancı açısından faydalı olacağını belirterek, "Eğer biraz para harcarlarsa bizim için daha güzel olur. Biliyorsunuz iki yıl turizm sektörü iyi değildi. Bu sene biraz iyi gidiyor maşallah. Bu tür etkinliklerin de mutlaka bize faydası olur. Hediye alırlar, yerler içerler ve biz de biraz kazanmış oluruz" diye konuştu.

YARIN İSTANBUL BOĞAZI'NI TEKNE TURLARIYLA GEZECEKLER

Hintli milyarderin çalışanların bir haftalık tatili için 10 milyon dolar bütçe ayırdığı ayrıca çalışanlarına İstanbul'da harcamaları için 1 milyon dolar dağıtacağı belirtilmişti. Ayrıca 3 bin 500 Hintlinin konaklaması için de İstanbul'un en lüks 10 otelinin de aralarında olduğu çok sayıda otel kapatılmıştı. Hintli turistlerin tatili, yarın da İstanbul Boğazı'nda yapılacak özel teknelerle devam edecek.

Öte yandan 3 bin 500 Hintlinin Türkiye tatili için TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Travel Shop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender de  özel çaba göstermiş ve Hintli firmanın çalışanlarına 2018 yılında yaptıracağı ödül tatil için İstanbul'u tercih etmelerini sağlamışlardı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hintli Çalışanların İstanbul Tatili Renkli Görüntülerle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement