Hiperaktiflikten İki Dünya Şampiyonluğuna - Son Dakika
Spor

Hiperaktiflikten İki Dünya Şampiyonluğuna

Adana'da, çocuk yaşlardayken hiperaktif olduğu gerekçesiyle kick boks ve muay thai sporlarına yönlendirilen 18 yaşındaki Mahsum Teker, kazandığı dünya şampiyonluklarına yenilerini eklemek istiyor.

01.06.2018 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, çocuk yaşlardayken hiperaktif olduğu gerekçesiyle kick boks ve muay thai sporlarına yönlendirilen 18 yaşındaki Mahsum Teker, kazandığı dünya şampiyonluklarına yenilerini eklemek istiyor.

İletişim Meslek Lisesi öğrencisi Mahsum Teker, çocuk yaşlarında hiperaktif olduğu gerekçesiyle, ağabeyi Savaş Teker tarafından Uzak Doğu sporlarına yönlendirildi.

Kentteki bir spor salonunda, antrenör Ahmet Alparslan Benli tarafından eğitilen Mahsum Teker, kick boks ve muay thaide önemli başarılar elde etti.

Kısa sürede gençler kategorisinde 7 Türkiye ve bir Avrupa şampiyonluğu elde eden Teker, birçok kez de kürsüye çıkarak derece kazandı.

İrlanda'da, 2016'da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda birinci olan Teker, aynı sene aynı başarıyı Rusya'da gerçekleştirilen Dünya Muay Thai Şampiyonası'nda da elde etti.

İki dünya şampiyonluğu bulunan Teker, kariyerine yeni başarılar eklemek için çalışmalarını sürüdürüyor.

"Sporun güzel ahlakını öğrendim"

Mahsum Teker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçükken hiperaktif olduğunu ve bu yüzden ağabeyi Savaş Teker tarafından spor salonuna götürüldüğünü söyledi.

Ağabeyi Savaş'ın antrenör Ahmet Alparslan Benli'ye, "Eti de kemiği de senin" diyerek, kendisini Uzak Doğu dövüş sporlarına başlattığını anlatan genç sporcu, "Aslında hiperaktif olmamdan dolayı beni oraya yazdırdılar. Biraz ezilip aklımın başıma geleceğini düşündüler." dedi.

Kick boks ve muay thainin yanı sıra boks ve wushu sporlarıyla da ilgilendiğini dile getiren Mahsum, şöyle devam etti:

"İstekli ve azimli olmam nedeniyle hocam beni maçlara gönderdi. O maçlardan aldığım hazla, bir sonraki karşılaşmaların heyecanıyla her gün antrenmanlara devam etmeye başladım. Dışarıda kavga etmeyi bıraktım. Sonra sporun güzel ahlakını, insana neler kattığını öğrendim. Sporla uğraşan herkes gibi benim de kendime ait felsefem, yaşam tarzım oluştu. Mesela muay thainin, kick boksun kendilerine göre bir felsefesi vardır. İnsan ister istemez bunlardan etkileniyor. Ben, sürekli kavga eden bir insanken, artık kötü alışkanlığa son verip başarılarıyla bahsedilen biri haline geldim."

"Babam sürekli yanımda"

Mahsum Teker, en büyük destekçisinin antrenör Ahmet Alparslan Benli ve babası Mehmet Teker olduğunu vurgulayarak, "Hocam sağ olsun maddi ve manevi her anlamda sürekli bana destek oldu. Beni ve arkadaşlarımı bu yerlere kadar getirdi. Özellikle babam da sürekli yanımdaydı. Ben maçlara giderken motivasyonumu babamdan alırdım. Babam benim motive kaynağım." ifadesini kullandı.

Büyük başarılara imza atmalarına rağmen çok fazla maddi destek bulamadıklarını dile getiren Mahsum, "Bu sporlarda her geçen gün başarımız artıyor, ülkemizin adını tüm dünyaya duyuruyoruz." diye konuştu.

Mahsum Teker, şu ana kadar ikisi dünya şampiyonluğu olmak üzere 35 madalya, bir plaket, iki kupa ve bir altın kemer kazandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni dünya şampiyonlukları kazanmak istiyorum. Hedefi olmayan gemiye, hiçbir rüzgar yardım etmez. Benim de bu yolda hedefim, ülkemin bayrağını bütün maçlarda dalgalandırmak. Kazanabileceğim en fazla madalya, kupa ve kemerleri kazanmak için mücadelemi sürdüreceğim. Benim başarım ülkemin başarısıdır."

Antrenör Benli: "Mahsum önemli başarılara imza attı"

Antrenör Ahmet Alparslan Benli, Mahsum'un başarılı bir sporcu olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Mahsum ilk zamanlarda kilosundan dolayı yaklaşık iki sene maçlara giremedi. Daha sonra gençler kategorisine geçince Türkiye'de, Avrupa'da ve dünyada önemli başarılara imza attı. Mahsum gelecek için ümit vadeden bir sporcu. Bu yıl amacımız İtalya'da yapılacak olan Dünya Gençler Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Buna inandık ve Allah'ın izniyle de başaracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Hiperaktiflikten İki Dünya Şampiyonluğuna - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.


Advertisement