Hipodromda Engel Tanımayan Terapi - Son Dakika
Güncel

Hipodromda Engel Tanımayan Terapi

Hipodromda Engel Tanımayan Terapi

İZMİR Şirinyer Hipodromu'nda 2 ay önce hizmete giren ve engelli çocuklara yönelik eğitim verilen Atla Terapi Merkezi'ne yoğun ilgi var. Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) sosyal sorumluluk projeleri kapsamında burada çocuklara engellerine göre terapi veriliyor.

29.04.2017 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR Şirinyer Hipodromu'nda 2 ay önce hizmete giren ve engelli çocuklara yönelik eğitim verilen Atla Terapi Merkezi'ne yoğun ilgi var. Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) sosyal sorumluluk projeleri kapsamında burada çocuklara engellerine göre terapi veriliyor.

Türkiye Jokey Kulübü'nün atla terapi merkezlerinin üçüncüsü, İstanbul ve Diyarbakır'ın ardından İzmir'deki Şirinyer Hipodromu'nda geçen şubat ayında açıldı. Merkezden, tedavisine fizyoterapist raporuyla izin verilen tüm engelli çocuklar ücretsiz yararlanmaya başladı. Fizyoterapist Ayşe Akkuş'un dışında 3 kadın ve 3 erkek görevlinin bulunduğu merkezde, 2 ay içerisinde 1200 çocuğa atla terapi uygulandı. Şirinyer Hipodrom Müdürü Kaan Eren, projeye Türkiye Jokey Kulübü'nün büyük önem verdiğini, salı, çarşamba ve cuma olmak üzere haftanın 3 günü, kurumsal ve bireysel başvuru yapan engelli çocuklara, randevu sistemine göre 7 atla terapi hizmeti verdiklerini söyledi. Eren, şöyle dedi:

"Engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlar; yalnız kendilerinin değil, ailelerinin, çevrelerinin, toplumun, kısacası hepimizin ortak sorunudur. Biz de TJK olarak, bu sorumluluğumuzun bilinciyle, Atla Terapi Merkezi'ni hayata geçirdik. Çocukların hastalığına göre terapi veriliyor. Denge sorunu, yürüme planlarına göre doktor raporu olan çocuklara eğitim veriyoruz. Buradan çocuklar ve aileler mutlu olarak ayrılıyor. Seanslar süresince çocukların gelişimleri takip edilip, raporlar ve gelişimlerine göre seans planları yapılıyor. Bu tür hasta olan çocuklara en iyi terapi, at ve yunus balıklarıdır. Biz burada atları kullınıyoruz.  Çok iyi sonuçlar aldık. Yürüyemeyen, konuşamayan çocuklar geldi, konuşup, yürüyerek gitti. Onlara burada her türlü sevgiyi veriyoruz."

Çocukların ihtiyaçlarına göre ön değerlendirmeden geçtikten sonra seanslarını planlayıp özel egzersiz yaptırdıklarını söyleyen fizyoterapist Ayşe Akkuş, "Çocuklar burada tedavi  olduğunu farketmeden oyun oynayarak terapilerini yapıyor. Onlar oyun oynayıp eğlenirken, bizler tedavilerini yapıyoruz. Onların en yakın arkadaşı atlar oluyor, bizler de  abla ve ağabeyleri  oluyoruz. Hep birlikte oynayıp, eğleniyoruz, hem de tedavilerini yapıyoruz. Çocuklar giderken haftaya geleceği günü düşünerek çıkıyor, bir sonraki seansı iple çekiyor. Onların gülmeleri bizleri mutlu ediyor" diye konuştu. Ayşe Akkuş, çocuklara burada ata nasıl bineceklerini, renk kuşaklarını, potaya top atma ve egzersizler ile at sevgisini aşıladıklarını söyledi.

Engelli kızı Simge Deniz'in terapilere gelmeden önce evde ve okulda hırçın haraketlerde bulunduğunu söyleyen Emire Deniz, "Atla terapiye başlayınca hırçınlığından eser kalmadı. Daha sakin oldu. Sürekli, 'Hipodroma gidip ne zaman ata bineceğiz' diye soruyor. Daha önce at görünce ürküp kaçıyordu. Şimdi ise onlara sevgiyle yaklaşıyor. Cuma gününü iple çekiyor. Yolda herhangi bir hayvan gördüğünde onu sevmeden edemiyor. Atla terapi ona çok iyi geldi. TJK'ya çok teşekkür ederiz" dedi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hipodromda Engel Tanımayan Terapi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement