Hırka-İ Şerif Ziyarete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hırka-İ Şerif Ziyarete Açıldı

Hırka-İ Şerif ziyarete açıldıİSTANBUL - Fatih Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan, Peygamber Efendimizin Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında ziyarete açıldı.

02.06.2017 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hırka-İ Şerif ziyarete açıldı

İSTANBUL - Fatih Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan, Peygamber Efendimizin Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif'i ziyaret eden vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemlikutsalemanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek. Hırka-i Şerif'in ziyarete açılması vesilesiyle Hırka-i Şerif Camisi'nin bahçesinde düzenlenen törene,İstanbulValisi Vasip Şahin, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fatih İlçe Müftüsü Vahap Kapıcıoğluve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul Müftüsü Yaran'ın dua okumasının ardından Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Ziyarete gelen bazı vatandaşlar dua ederken, bazıladı da gözyaşlarını tutamadı.

Ziyarete gelen vatandaşlardan Tahsin Sönmez, "Peygamber efendimiz (SAV)'in Hırka-İ Şerif'ini bunu görünce akla gelemeyecek bir şey yoktur. Allah bizi onun ümmetinden mahrum etmesin. Çok güzel bir duygu ve hizmet Allah onlardan razı olsun"dedi.

Medine Münevere'den gelen Mihran Süleyman ise, "Cenab-ı Hak ayet-i kelimede cenabı Allah şart koşuyor beni seviyorsanız habibime intiba edin diyor. Şu mübarek rahmet ayı mağfiret ayı şu mübarek ayı hürmetine Hırka-i Şerif Peygamber efendimizin duasına mazhar olduğu gibi de Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Ali onun duasını alıyorlardı. Burası öyle bir şerefli yer ki İstanbul'un şeref tacı Allah bu ayın hürmetine Bu güzellikleri devam ettiren Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin. Ebediyen razı olsun. Buraya gelen ziyaret eden herkes amel defterine onu yazdırsın. İlk defa geliyorum ve çok duygulandım. Allah razı olsun cenabı Allah muvaffak etsin. İnşallah bu hizmet gelecek nesillere de teshir edecektir. Cenabı Allah bu hizmeti geçenlerden ebediyen razı olsun" ifadelerini kullandı.

Kutsal emanet, hafta içi saat 10.00 ile 18.00 arası, hafta sonu ise 09.00 ile 18.00 arasında görülebilecek. Ziyaretler, arife günü ikindi namazı sonrasına kadar sürecek.

Kadir Gecesi ise teravih namazı sonrası sabah 02.30'a kadar ziyaret devam edecek.

Hırka-i Şerif'i ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, İETT'nin Ramazan Hattı otobüslerini kullanabilecek. Yaşlı, hamile ve hasta ziyaretçiler, sıra beklemeden refakatçiler eşliğinde Hırka-i Şerif'i görebilecek.

Hırka-İ Şerif Ziyarete Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hırka-İ Şerif Ziyarete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement