Hiroşima Felaketinin 69. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Hiroşima Felaketinin 69. Yıl Dönümü

Hiroşima Felaketinin 69. Yıl Dönümü

NKP üyeleri, Japonya'nın Hiroşima kentindeki atom patlamasının 69. yıl dönümü dolayısıyla Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bilgilendirme Merkezi önünde bulunan ağaçlara sarı kurdele astı.

06.08.2014 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Japonya'nın Hiroşima kentinde meydana gelen atom patlamasının 69. yıl dönümü dolayısıyla Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Bilgilendirme Merkezi önünde anma etkinliği düzenledi.

NGS Bilgilendirme Merkezi önünde toplanan platform üyeleri, slogan atarak nükleer santrale "hayır" çağrısında bulundu.

Platform Sözcüsü Seyfettin Atar, burada yaptığı açıklamada, nükleer silahlanmanın kaos içerisindeki dünyada büyüyen bir tehdit olduğuna dikkati çekti.

Amerika, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin'in ardından Hindistan, Pakistan, İsrail ve Kuzey Kore olmak üzere 9 ülkenin nükleer silah yaptığını, buna karşılık Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede ise nükleer silahların bulunduğunu iddia eden Atar, Ortadoğu bölgesinin, enerji paylaşım savaşlarının olduğu kadar, "nükleer güç" kavgasının da göbeğinde yer aldığını söyledi.

Amerika'nın 2. Dünya Savaşı'nda 6 Ağustos günü Hiroşima'ya, 3 gün sonra da Nagazaki'ye atom bombası atmasının üzerinden 69 yıl geçtiğini hatırlatan Atar, şunları kaydetti:

"Amerika ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği karşıtlığında biçimlenen iki kutuplu dünyada güç dengesinin simgesi olan nükleer silahlanma, 2. Dünya Savaşı'nda ilk ve tek deneme olarak tarihe geçen Hiroşima ve Nagazaki'de on binlerce kişinin ölümü, daha fazla insanın yaralanması ve genetik yapısının bozulmasıyla etkisi nesiller boyu devam eden yıkıma karşı hala durdurulamamıştır. İki kutuplu dünyanın yok oluşunun ardından bugün ABD emperyalizminin dünya üzerindeki egemenliği de sorgulanmakta, yeni şekillenen güç dengesinde de yine nükleer silahlanma arayışı dikkat çekmektedir. Kapitalizmin krizleri içerisinde giderek artan bölgesel savaş ve terör ortamı, nükleer silahlanma tehdidini dünya için daha da büyütmektedir."

Basın açıklamasının ardından CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın da aralarında bulunduğu platform üyeleri, NGS Bilgilendirme Merkezi önünde bulunan ağaçlara sarı kurdele astı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hiroşima Felaketinin 69. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement