Esad Hırvat Gazetesine Konuştuktan Bir Gün Sonra Vuruldu - Son Dakika
Güncel

Esad Hırvat Gazetesine Konuştuktan Bir Gün Sonra Vuruldu

Esad, Hırvat gazetesine verdiği röportajda, "Suriye'ye karadan ya da havadan askeri müdahaleyi işgal ve saldırı sayarız" dedikten 24 saat sonra Şaryat üssü vuruldu.

07.04.2017 12:31  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal silahlarla düzenlenen saldırıya yanıt olarak ABD, Suriye'de rejime ait Şayrat Hava üssüne füze saldırısı düzenledi. Suriye ordusu, 6 askerin öldüğünü, Suriye devlet televizyonu ise 4'ü çocuk 9 sivilin öldüğünü iddia etti. Üste büyük maddi hasar meydana geldi. Saldırı sonrası Suriye'den tansiyonu düşük bir açıklama geldi. 'Askeri gerilimin artmasını beklemiyoruz. Saldırı sınırlıydı ve bekleniyordu.' diyen Suriye'nib Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Hırvat Vecernji List Gazetesine verdiği röportajda, "Suriye'ye karadan ya da havadan bir askeri müdahaleyi işgal ve saldırı sayarız" demişti. Bu sözlerin üzerinden 24 saat geçmeden ABD füzeleri Humus'taki Şaryat hava üssünü hedef aldı.

"İŞGAL SAYARIZ" DEDİKTEN 24 SAAT SONRA VURULDU

Trump ve ABD'nin yeni yönetiminin Suriye'ye askeri müdahalesine ilişkin bir soruya cevabında Esad, "Suriye'de meşru hükumetin onay, izin ya da talebi olmaksızın Suriye'ye havadan ya da karadan yapılacak ferdi veya toplu herhangi bir müdahaleyi kesinlikle işgal ve saldırı sayacağız" demişti.

ABD'Yİ SUÇLAMIŞTI

ABD politikasının dünyanın her yerinde kaos ve savaş çıkarma üzerine dayalı olduğunu iddia eden Esad, koalisyon güçlerini savaşı sürdürmekle suçlamıştı.














Esad Hırvat Gazetesine Konuştuktan Bir Gün Sonra Vuruldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esad Hırvat Gazetesine Konuştuktan Bir Gün Sonra Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement