Hırvatistan İstikrarını Bölgeye de Taşıyor" - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan İstikrarını Bölgeye de Taşıyor"

Hırvatistan İstikrarını Bölgeye de Taşıyor"

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Hırvatistan'ın Güneydoğu Avrupa'da gösterdiği tutumu takdir ettiğini belirterek "Hırvatistan, istikrarını diğer bölge ülkelerine de taşıyor.

13.02.2017 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Hırvatistan'ın Güneydoğu Avrupa'da gösterdiği tutumu takdir ettiğini belirterek "Hırvatistan, istikrarını diğer bölge ülkelerine de taşıyor." dedi.

Brende, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki temasları kapsamında, Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Davor İvo Stier ile görüştü.

Bakanlıktaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Brende, Hırvatistan'ı Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelikleri konusunda gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ve Başbakan Andrej Plenkovic'e AB ve NATO'ya katkıları nedeniyle teşekkür eden Brende, "Hırvatistan'ın Güneydoğu Avrupa'da gösterdiği tutumu takdir ediyorum. Hırvatistan, istikrarını diğer bölge ülkelerine de taşıyor." diye konuştu.

Brende, Norveç'in dokuz farklı noktasından Hırvatistan'a doğrudan uçuşlar olduğuna işaret ederek iki ülkenin ekonomi alanında daha fazla iş birliği yapması gerektiğini söyledi.

Hırvat bakan da iki ülke arasında ekonomi alanında imzalanacak mutabakat zaptı görüşmelerinin 21 Mart'ta başlayacağını belirterek görüşmelerin tarım, denizcilik, çevre, kalkınma ve göç alanlarında yapılacağını ifade etti.

Geçen yıl Norveç'ten Hırvatistan'a gelen turist sayısının iki kat arttığına işaret eden Stier, "2016'da Norveç'ten ülkemize 300 bin turist geldi." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hırvatistan İstikrarını Bölgeye de Taşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement