Hisarcık'ta Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları

Hisarcık\'ta Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Öğretmen Okullarının kuruluşunun 166. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

14.03.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Öğretmen Okullarının kuruluşunun 166. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Hisarcık Anadolu Öğretmen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni H.İbrahim Reçan,"Yaşadığı dönemin önemli bilim ve devlet adamı olan Ahmet Cevdet Paşanın temellerini attığı öğretmen okulları 16 Mart 1848 de Darülmuallmin adıyla açılmıştır. Zamanla değişime uğrayan okullar 1973 yılında yürürlüğe giren 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu öğretmenlerin yüksek öğrenim görmeleri zorunluluğu getirdiğinden, ilkokullara Sınıf Öğretmeni yetiştirilmesi için 1974-1975 öğretim yılından itibaren İlk Öğretmen Okullarının bazılarında iki yıllık Eğitim Enstitüleri açıldı. 1982 yılında yürürlüğe giren 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname sayesinde iki yıllık Eğitim Enstitüleri Eğitim Yüksek Okuluna dönüştürülerek Eğitim Fakültelerine bağlanmış oldu. Eğitim Fakülteleri olmayan yerlerde Rektörlüklere bağlandı. Eğitim Yüksek Okullarının süresi 1989-1990 öğretim yılından itibaren dört yıla çıkartıldı ve Eğitim Yüksek Okullarının bazıları Eğitim Fakülteleriyle birleşti. Bu kurumlar 'Sınıf Öğretmenliği Bölümüne' dönüştü. Rektörlüğe bağlı olan Eğitim Yüksek Okulları da Eğitim Fakültelerine dönüştürüldü. Yüksek Öğretim Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında varılan anlaşmayla öğretmen yetiştiren kurumlara öğrenci seçmede asıl kaynak olmak ve öğretmen liselerini iyileştirmek amacıyla 1989-1990 öğretim yılından itibaren Anadolu Öğretmen Lisesi uygulamasına geçilmiştir. Eğitim Fakültelerine öğrenci hazırlamak amacıyla kurulan Anadolu Öğretmen Liseleri, Köy Enstitüleri ve İlk öğretmen Okullarının devamı olan Öğretmen Liselerinin binalarında öğretime başlanmıştır." diye konuştu.

Daha sonra, öğrenciler tarafından şiir, müzik dinletileri ile Atatürk İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Oytun Ovalıoğlu nezaretinde İbrahim Şinasi'nin"Şair evlenmesi" tiyatro oyunu ile "Kadına şiddete hayır" konulu skeç gösterime sunuldu.

Programın sonunda Anadolu Öğretmen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Osman Kılıç'ın bağlaması eşliğinde öğrenciler izleyenlere türkü ziyafeti sundu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement