Hisarcıklıoğlu: AK Parti Düşmanı Değilim - Son Dakika
Ekonomi

Hisarcıklıoğlu: AK Parti Düşmanı Değilim

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün bir gazetede yer alan "367 Krizinin Perde Arkası" başlıklı haberdeki ifadeleri yalanlayarak, "Haberde benim AK Parti düşmanı olduğum da iddia edilmiştir.

03.06.2011 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün bir gazetede yer alan "367 Krizinin Perde Arkası" başlıklı haberdeki ifadeleri yalanlayarak, "Haberde benim AK Parti düşmanı olduğum da iddia edilmiştir Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün bir gazetede yer alan "367 Krizinin Perde Arkası" başlıklı haberde kendisiyle ilgili yer alan ifadeleri yalanlayarak, "Haberde benim AK Parti düşmanı olduğum da iddia edilmiştir. Ömrüm boyunca hiçbir siyasi partinin düşmanı olmadım. Açık ve net olarak söylüyorum; ben her yıl TOBB Genel Kurulu'nda üyelerime, delegelerime, Türk iş alemine ne söz verdiysem aynı noktada duruyorum" dedi.

Hisarcıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan "367 Krizinin Perde Arkası" başlıklı haberde isminin geçtiğini üzüntü ve hayretle gördüğünü ifade ederek, "Haberde, 2007 yılında Erkan Mumcu'nun önderliğinde ANAP ve DYP'nin birleşeceği ve oluşacak bu siyasi yapıya benim destek vereceğim öne sürülmüştür. Aynı haberde benim AK Parti düşmanı olduğum da iddia edilmiştir. Herşeyden önce şunu vurgulamak isterim ki, bu çirkin ve mesnetsiz bir iftiradır. Demokrasiye ve TBMM'ye karşı bir girişimin içinde yer almam söz konusu olamaz, böyle bir girişimin ancak karşısında dururum" dedi.

-DARBE GİRİŞİMLERİNİ AHLAKSIZLIK OLARAK GÖRÜYORUM-

Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

"Darbelerin, hukuka ve demokrasiye aykırı vicdansız girişimler olduğunu ve böyle girişimler içinde yer almayı ahlaksızlık olarak gördüğümü daha önce defalarca vurgulamama rağmen; üçüncü şahısların ismimi böyle planlar içinde kullanmasını şahsıma yapılmış bir hakaret kabul ediyorum. "

Ömrü boyunca hiçbir siyasi partinin düşmanı olmadığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Açık ve net olarak söylüyorum; ben her yıl TOBB Genel Kurulu'nda üyelerime, delegelerime, Türk iş alemine ne söz verdiysem aynı noktada duruyorum. Bugün de bu söze sadık kalarak, TOBB Başkanı olduğum sürece bütün partilere eşit mesafede olmaya devam edeceğimi bir kez daha kararlılıkla vurguluyorum" dedi. Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

"Kaliteli demokrasinin önemine her zaman vurgu yapan biri olarak böyle çirkin planlar yapmaya teşebbüs ederek ismimi kullananları da kınıyorum. Son olarak şunu da hatırlatmak isterim ki, millet iradesinin gerçekleşmesi ve demokrasinin önündeki engellerin kalkması için Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün Meclis'te seçilme sürecinde şahsımın ve TOBB'un gösterdiği olumlu tavra kamuoyu da şahit olmuştur. " - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Hisarcıklıoğlu: AK Parti Düşmanı Değilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement