Hisarcıklıoğlu: Nuh'un Gemisi Ağrı'da ve Biz Bunu Değerlendiremiyoruz - Son Dakika
Güncel

Hisarcıklıoğlu: Nuh'un Gemisi Ağrı'da ve Biz Bunu Değerlendiremiyoruz

Hisarcıklıoğlu: Nuh\'un Gemisi Ağrı\'da ve Biz Bunu Değerlendiremiyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasını açarken Ağrı'nın turizm özelliklerinin yeterince değerlendirilmediğini bildirdi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ağrı'nın turizm...

18.07.2012 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasını açarken Ağrı'nın turizm özelliklerinin yeterince değerlendirilmediğini bildirdi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ağrı'nın turizm ve ekonomik özelliklerinin yeterince değerlendirilemediğini belirterek, "İngiltere'deki sıradan taşları yılda kaç kişi ziyaret ediyor sizce tam sekiz yüz bin kişi ziyaret ediyor. Sırf bu taşı ziyaret için bıraktıkları para 16 milyon TL. Arkadaşlar üç dinde geçerli olan Hz. Nuhun gemisi Ağrı dağında ve biz pazarlayamıyorsak ve adam 4 tane taşa sekiz yüz bin kişi getiriyorsa yazıklar olsun bize" dedi.

Özel uçakla Ağrı Havalimanına gelen Hisarcıklıoğlu, burada bir süre dinlendikten sonra Ağrı Valiliğine geçti. Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'dan il hakkında bilgiler alan Hisarcıklıoğlu daha sonra ATSO hizmet binasının açılışına katılmak üzere Ağrı Valiliği'nden ayrıldı. Yoğun katılımın olduğu binanın kurdelesini Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan ve Ekrem Çelebi ve ATSO Başkanı Mehmet Erat ile birlikte kesen Hisarcıklıoğlu, daha sonra konferans salonunda katılımcılara hitap etti.

-AĞRI'NIN TURİZM ÖZELLİKLERİ DEĞERLENDİRİLEMİYOR-

Ağrı'nın güzelliklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, turizm özelliklerinin değerlendirilemediğini vurguladı. Ağrı'nın hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu "İngiltere'deki sıradan taşları yılda kaç kişi ziyaret ediyor sizce tam sekiz yüz bin kişi ziyaret ediyor. Sırf bu taşı ziyaret için bıraktıkları para 16 milyon TL. Arkadaşlar üç dinde geçerli olan Hz. Nuhun gemisi Ağrı dağında ve biz pazarlayamıyorsak ve adam 4 tane taşa sekiz yüz bin kişi getiriyorsa yazıklar olsun bize. Büyük bir servetin üstünde oturuyoruz aslında Ağrılılar olarak ama bunun kıymetini bilmiyoruz. Bizim önümüzdeki süreçte Ağrı Dağı'nı dünya kültürüne bakın Türkiye değil dünya kültürüne kazandırmamız lazım. Bunu da birlik ve beraberlikle yapabiliriz" dedi. Son çıkan teşvik paketini değerlendiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu paketin diğer paketlere oranla çok iyi olduğunu söyledi. Bu paketten dolayı AK Parti hükümetine teşekkür eden Hisarcıklıoğlu "Hükümetimize ben son teşvik paketinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çünkü bundan önce çıkan her teşvik paketini TOBB olarak eleştirmiştik. Ama ilk defa TOBB, hükümetimiz, ekonomi bakanımız birlikte çalıştık ve özel sektörün ne talep edebileceğini ortaya koyduk. Şimdiye kadar hazırlanmamış devrim niteliğinde bir teşvik yasası. Şimdi bu bölge içinde müthiş olanaklar sunuyor" diye konuştu.

2011 yılında dünyada fiyatı en çok artan 10 üründen üçünün hayvansal ürünler olduğunu belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yüzden tarım ve hayvancılığa büyük önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Dünyadaki nüfus artışı ve insanların köyden şehre göçünün insanları tüketmeye sevk ettiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu "Dünyanın nüfusu her yıl 74 milyon artıyor, yani her yıl bir Türkiye nüfusu dünyaya katılıyor. ve son 10 yılda özellikle Orta Asya dan 1 buçuk milyar kişi köyden kente göç etmiş durumda ve artık bunlarda tüketmeye başladı. Onun için önümüzdeki devrede yani dünyada en çok para kazınılacak iş iki tane iştir. Bunlar tarım ve hayvancılıktır. Hayvancılık noktasında bu işin merkezi olma açısından Ağrı en avantajlı bölgelerden biridir. Ama bunlardan faydalanamıyoruz. Devlet destek veriyor ama bana Ağrı'dan gelen yazılarda ve diyorsunuz ki bu bakanlık Ağrının şartlarını bilmiyor ve küçük destek versin. Arkadaş küçük olsun benim olsun devri bitti haberiniz olsun. Peki diyorsunuz ki gücümüz yetmiyor bizden fazla destek istiyor. O zaman ne yapılacak biliyor musun ortak olacaksın. İşte Kayserilinin sırrı bu arkadaş. Ortak olmayı beceremeyen, kaynaşmayı beceremeyen zengin olamaz. Zaten Allah diyor ki "İki kişi iyi ortaksa onlara ben üçüncü ortağı benim' diyor" şeklinde konuştu. Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından binanın yapımında emekleri olan ATSO Başkanı Mehmet Erat, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ve Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'a plaket verdi. Plaket takdimi sırasında Rifat Hisarcıklıoğlu katılımcılara bir okul yapma sözü verdi. Program diğer konuklara sunulan hediye takdiminin ardından sona erdi. Hisarcıklıoğlu daha sonra Ankara'ya geri döndü. - Ağrı

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hisarcıklıoğlu: Nuh'un Gemisi Ağrı'da ve Biz Bunu Değerlendiremiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement