Hitit Holding Halka Açılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Hitit Holding Halka Açılıyor

Hitit Holding Halka Açılıyor

Antalya merkezli Hitit Holding, Galata Menkul Değerler aracılığıyla İMKB'de halka açılıyor.

25.02.2012 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya merkezli Hitit Holding, Galata Menkul Değerler aracılığıyla İMKB'de halka açılıyor. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) holdinge ait 5 milyon hisse 18 milyon TL bedelle halka sunulacak.

Kuruluşu Çorum'da doğan ve 2005 yılından itibaren Antalya'da faaliyet gösteren Hitit Holding, İMKB'de halka arz edilen Antalya'nın ikinci firması oldu. Galata Menkul Değerler firması aracılığıyla gerçekleşecek olan halka arz işleminde Hitit Holding'e ait 5 milyon hisse 18 milyon TL bedelle satışa sunulacak. 40 yılı aşkın süredir ticari faaliyetlerine devam eden holdingin halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 2 Şubat 2012 tarihli toplantısıyla kurul kaydına alındı.

Yapı endüstrisi, mağazacılık ve finans olmak üzere üç ana sektörde faaliyet gösteren Hitit Holding, Antalya, İstanbul, Çorum, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde perakende sektöründe ulusal ve uluslararası tekstil ve mücevherat markalarını satış ve pazarlamasını gerçekleştiriyor, inşaat sektöründe ise gayrimenkul projeleri yapıyor.

Hitit Holding'in halka arz işlemi Rixos Dowtown Hotel Kalina Bar'da düzenlenen tören ile açıklandı. Çok sayıda iştirakçi ve iş ortağının katıldığı törende Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sait Börekçi, Çorum'da doğduklarını ve 2005 yılından itibaren de Laura AVM'de kuyumcu mağazası ile Antalya'da faaliyete geçtiklerini söyledi. Halka arz olmanın hayallerinin en üst çıtası olduğunu belirten Sait Börekçi, halka arz işlemlerinin 15 aylık süreçte tamamlandığını ve paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. İMKB'de iki gün boyunca talep toplanacağını açıklayan Börekçi, Antalya'nın ATAÇ Grubu'ndan sonra halka arz olan ikinci firması olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Hitit Holding Halka Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement