Hizan'da Seçim Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Seçim Gerginliği

Hizan İlçesi'nde AK Parti milletvekili adaylarının da içerisinde bulunduğu bir grup ile Bağımsız aday Edip Safder Gaydalı'nın taraftarları olduğu iddia edilen bir grup arasında gerginlik yaşandı

03.06.2011 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde AK Parti milletvekili adaylarının da içerisinde bulunduğu bir grup ile Bağımsız aday Edip Safder Gaydalı'nın taraftarları olduğu iddia edilen bir grup arasında gerginlik yaşandı.

Atılan taşlar sonucu AK Parti konvoyundaki bazı araçların camları kırılırken, gerginlik Gaydalı'nın olay yerine gelmesiyle son buldu.

Olay, dün saat 22. 30 sıralarında Hizan İlçe merkezinde meydana geldi. AK Partili milletvekili adaylarını da içinde bulunduğu 20 araçlık konvoy, mahalle aralarında dolaşıp seçim çalışmaları için ev ziyaretleri yaparken, bir gurubun tepkisiyle karşılaştı.

Bağımsız aday Edip Safder Gaydalı'nın taraftarları olduğu ileri sürülen kişiler, Bitlis ve Tatvan İlçesi'nden gelen AK Partililere, mahallelerinde dolaşmalarını istemediklerini söyleyince gerginlik çıktı.

Yaşanan gerginlik üzerine konvoydaki bazı araçlar, atılan taşlar sonucu hasar gördü. Haber verilen bağımsız aday Gaydalı olay yerine geldi.

'TEPKİNİSİ SANDIKTA GÖSTERİN'

Gaydalı, öfkeli kalabalığı uyarıda bulunarak, "Ben ilçede gerginlik ve huzursuzluk olmasını istemiyorum, bu tip olaylara da gerek yok. 12 Haziran'da tepkinizi onları sandığa gömerek gösterin" diye seslendi.

Bunun üzerine gerginlik son buldu. Öfkeli kalabalık dağılırken, içinde Ak Parti Milletvekili adayları Vedat Demiröz, Vahit Kiler ve Mehmet Zeki Peker'in bulunduğu konvoy da ilçeden ayrıldı. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Hizan'da Seçim Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement