HMD Global 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı - Son Dakika
Güncel

HMD Global 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı

HMD Global 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Nokia telefonların üreticisi Finlandiya merkezli girişim HMD Global, böylece piyasa değerini de 1 milyar doların üzerine çıkararak "Unicorn" haline geldi

25.05.2018 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 Mayıs 2018 - Nokia telefonlarının üreticisi, Finlandiya merkezli girişim HMD Global, iş operasyonlarını ölçeklendirmek ve ikinci yılında şirketin büyümesini finanse etmek için birden fazla yatırımcıdan ek 100 milyon ABD doları kaynak sağladı. DMJ Asia Investment Opportunity ve FIH Mobile'ın bir yan kuruluşu olan Wonderful Stars şirketinin de katılımıyla düzenlenen bu yatırım turunun öncülüğünü Alpha Ginko vasıtasıyla Cenevre merkezli Ginko Ventures yaptı.

Son fonlama turunda, HMD Global'in mevcut piyasa değeri 1 milyar ABD dolarının üzerinde çıktı ve bu da şirketi Unicorn konumuna -piyasa değeri 1 milyar doların üzerindeki girişim haline- getirdi. HMD Global hızla büyüyen iş operasyonlarını ölçeklendirmek için stratejik yatırımlar yapmayı amaçlıyor. Şirket 2018 yılında, agresif bir çizgi izleyerek Nokia akıllı telefonlar yelpazesini genişletmeyi ve stratejik pazarlardaki kanal erişimini iki kat artırmanın yanı sıra sunduğu yeniliklerini tüketiciler açısından fark yaratan noktalarda sürdürmeyi de planlıyor.

Nokia telefonlarında yeni bir döneme imza atmak üzere çıktığımız yolculukta bu yatırımcıların bize katılmalarından büyük heyecan duyduklarını dile getiren HMD Global CEO'su Florian Seiche, "Bizim hedefimiz, Fin köklerimize ve Nokia markasının herkesçe bilinen kendine özgü özelliklerine sadık kalarak hayranlarımızı memnun edecek harika akıllı telefonlar sunmak. Dünyanın en iyi akıllı telefon üreticilerinden biri olmayı hedefliyoruz ve bugüne kadar elde ettiğimiz başarı, bize 2018 ve sonrasında büyüme yolunda ilerlemek için ihtiyacımız olan güveni veriyor."

İLK YILDA 70 MİLYON NOKİA MARKALI TELEFON SATILDI

1 Aralık 2016 tarihinde kurulan şirket, ilk yılında 70 milyondan fazla Nokia markalı telefon sattı, satış operasyonlarını 80'den fazla ülkeye genişletti ve telefonları 170'den fazla ülkede aktive edildi. Bugün Nokia telefonlar tüm dünyada 250 binden fazla perakende satış noktasında satılıyor ve Nokia'nın bu yeni döneminde tüm dünyada 600'ün üzerinde doğrudan satış ortağı bulunuyor. HMD Global, 2017 mali yılında 1,8 milyar Euro (2,13 milyar ABD doları) toplam gelir elde ettiğini ve 65 milyon Euro (77 milyon ABD doları) operasyonel kaybı olduğunu duyurdu.

NOKİA MARKALI TELEFON ALANLARIN 3'TE 2'Sİ 35 YAŞIN ALTINDA

Tüm dünyada yeni portföye karşı inanılmaz bir tutku, bağlılık ve heyecan gösteren hayranların yeni Nokia Android akıllı telefonlara verdikleri karşılık da memnun edici. HMD, yeni nesil tüketicilerin gönüllerini fethediyor. Bugün Nokia markalı bir telefon satın alan tüketicilerin üçte ikisi 35 yaşının altında. Her beş kullanıcıdan dördü, arkadaşlarına ya da aile üyelerine bir Nokia akıllı telefon almalarını öneriyor. Ocak 2017'den beri, Nokia.com/phones web sitesi 150 milyondan fazla kez ziyaret edildi.

Ginko Ventures Genel Müdürü ve Kurucusu, HMD Yönetim Kurulu Üyesi Jean-Francois Baril, "Nokia telefonlarında yeni bir dönem açılmasına ve bu yatırım turunun başarısına katkıdan bulunmaktan gurur duyuyoruz. Uzun süredir Nokia markası ile bağlantısı olan bir kişi olarak, bu yolculuk benim için çok heyecan verici. Kökleri Finlandiya'da bulunan HMD Global, olağanüstü büyümesini gerçekleştirmek için küresel ilişkilerden ve işbirliklerinden yararlanan hızlı bir strateji seçti" dedi.

2017'DEN SONRA 16 CİHAZ PİYASAYA SÜRDÜ

Fin girişim, Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2017'den sonra 16 yeni cihazı satışa sunmasının yanı sıra Nokia ve FIH ile olan uzun süreli stratejik ilişkisine ek olarak Google ve ZEISS gibi sektördeki ağır toplarla küresel ortaklıklar kurdu. HMD Global yine Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2018'de Google'ın Android için amiral gemisi programı olan Android One programının önde gelen küresel ortağı olacağını ve Nokia akıllı telefonlarda bir serinin tamamını Android One ailesine ayıracağını duyurdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HMD Global 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement