Hobbit 3 ve The Interview'a İlgi Nasıl? - Son Dakika
Teknoloji

Hobbit 3 ve The Interview'a İlgi Nasıl?

Hobbit 3 ve The Interview\'a İlgi Nasıl?

Son dönemin en çok konuşulan iki filmi. Ancak bir tanesi gişede aldı başını gidiyor.

10.01.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Son dönemde fazlasıyla dikkat çeken iki film var. Bunlardan bir tanesi Peter Jackson'ın yönettiği son Hobbit filmi The Hobbit: Beş Ordunun Savaşı (The Battle of the Five Armies), diğeri ise Kuzey Kore ve Amerika arasında krize yol açan Sony'nin The Interview isimli filmi.


Beş Ordunun Savaşı, birçok ülkede 17 Aralık 2014 itibarıyla vizyona girmişti. Özellikle görsel efektleriyle dikkat çeken film, kitaba sadık kalınmadığı ve bazı sahneleri fazla abartıldığı gerekçesiyle eleştirilse de gişedeki liderliğini sürdürüyor. Boxofficemojo'nun raporlarına göre film, vizyonda olduğu 23 günün ardından 745 milyon dolarlık hasılata ulaştı. Tabii Hobbit'in daha uzun süre vizyonda kalması bekleniyor.


Sony'nin The Interview'ı ise, filmde Kuzey Kore liderine gerçekleştirilen suikast sebebiyle eleştirilmiş, bu sebeple de Sony Pictures'ın birçok önemli dosyası hack'lenerek internete sızdırılmıştı. Devamında tehditler de gelmiş ve filmin gösterim tarihi bir süre ertelenmişti. Ancak daha sonra sınırlı sayıda sinemada gösterime sokulan ve dijital platformlardan da sinema izleyicisiyle buluşturulan film, ilk etapta 15 milyon dolar gelir elde etmişti. Boxofficemojo'daki son verilere bakılırsa The Interview, gişedeki 15. gününde Amerika'da yaklaşık 5.5 milyon dolar hasılat elde etti.


Bu arada, yeni Hobbit'in IMDB'de 7.7, The Interview'ın da 7.2 puanda olduğunu ekleyelim.


Siz bu filmleri izlediniz mi?


The Interview filmini balonla Kuzey Kore'ye yollayacaklar


Hobbit 3 tüm zamanların rekorunu kırdı



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Hobbit 3 ve The Interview'a İlgi Nasıl? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement