Hobi Bahçelerinde Kış Hareketliliği - Son Dakika
Güncel

Hobi Bahçelerinde Kış Hareketliliği

Hobi Bahçelerinde Kış Hareketliliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşarak keyifli bir mola verme imkânı sağlamak üzere inşa ettiği Hobi Bahçelerinde kış hazırlığı başladı.

15.11.2018 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin emeklilere kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşarak keyifli bir mola verme imkanı sağlamak üzere inşa ettiği Hobi Bahçelerinde kış hazırlığı başladı. Kışlık sebze fidelerinin ekim zamanının yaklaşması ile birlikte Hobi Bahçelerinde hareketlilik yaşanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, emeklilerin aileleriyle şehir gürültüsünden uzak, doğa ile iç içe vakit geçirebilmeleri amacıyla Bahtılı'da hizmete

açtığı Hobi Bahçeleri'nde kış telaşı yaşanıyor. Yazlık hasatın sona ermesiyle emekliler, bahçelerinde kışlık fidelerin dikimine başladı. Toprakla uğraşmanın kendileri için terapi olduğunu belirten emekliler, şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, mevsimine göre her türlü sebze ve meyveyi yetiştirilebildikleri hobi bahçelerinde stres atıyor.

Kahvelerde zaman çürütmeyin

Kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp hobi bahçesine keyifli bir mola vermek için gelen emekli Emekli Emniyet Müdürü Hayrettin Şahbaz, kışlık ekim yaptığı bahçesinde toprakla ilgilenmekten büyük bir keyif aldığını belirterek şunları söyledi; "Bahçemde kış için hazırlığımı yapmaya başladım. Bahçem için gerekli olan gübre ve toprağı buradaki uzman arkadaşlarla istişare ederek temin ettim. Kış için roka, dere otu, soğan, marul, ıspanak yetiştireceğim. Haftada 2 gün buraya gelip bahçemi kontrol ediyorum. Yabancı otları temizliyor, damlama sistemi ile bahçemi suluyorum."

Şahbaz, kendisi gibi emekli olanlara "Kahvelerde zaman çürütmeyin. Hobi bahçesine gelin" çağrısında bulunarak, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Huzur içinde ekip biçiyorum

Uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra Antalya'ya yerleşen Süleyman Yanar da Hobi Bahçesi'nde toprakla uğraşmanın keyfini sürüyor. Yanar, "Burası bana geçmiş anılarımı tekrardan canlandırdı. Teknolojik aletlerle sürekli uğraş halinde biriyken şimdi bahçemde huzur içinde ekip biçiyorum. Bahçemi kışa hazırlıyorum" dedi.

Kış için kıvırcık, marul, ıspanak, pırasa, dere otu, nane, reyhan, mor lahana, tere ekimi için hazırlık yaptığını söyleyen Yanar, "61 yaşımda bana yeni insanlarla tanışma imkanı sağlayarak, toprakla haşir neşir olmama vesile olan Belediye Başkanımız Menderes Türel'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ne şeker ne tansiyon kaldı

Emekli İnşaat Mühendisi Fetih Özgen ise hobi bahçesine geldiği günden beri ne şeker, ne tansiyon ne de kolestrol kaldığını belirterek " Çünkü stresten uzak doğa ile iç içe toprakla vakit geçiriyorum. Zamanımın çoğunu buraya ayırıyorum. Gelmediğim zamanlar inanın özlüyorum." dedi.Özgen, kış için soğan, sarımsak, marul, karnabahar, maydanoz, brokoli sebzelerinin ekimi için hazırlık yaptığını belirtti.

Yaz kış farklı ürün

Günde 4-5 saatini hobi bahçesinde geçirdiğini anlatan emekli Eczacı Mustafa Karaduman ise, "Burası bana çok iyi geliyor. 70 yaşında olmama rağmen psikolojik ve fiziksel yönden hiçbir ağrı hissetmiyorum. Bahçemde yaz kış farklı ürünler yetiştiriyorum. Kış için sarımsak, maydanoz, kereviz, mor lahana, bezelye gibi ürünler ektim. İnşallah bereketli geçer" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hobi Bahçelerinde Kış Hareketliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti
    15:47 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i makamında ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu.

  • Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı
    15:46 Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı

    Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yoğun bir şekilde çalışarak 36 bin ton evsel atık topladı. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kentteki turizm hareketliliğinin esnafı ve belediyeyi mutlu ettiğini belirtti.

  • Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı
    15:44 Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı

    Kadıköy'de seyir halindeki bir otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı
    15:44 Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil sürücüsü bariyerlere çarptı. Kazada sadece maddi hasar meydana geldi ve polis tutanak tuttu.

  • Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı
    15:44 Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı

    Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin mali durumunu paylaşarak gelecekte neler başarabileceklerini göstereceklerini söyledi.

  • Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak
    15:41 Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak

    Çay Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, bu yıl budama yapmayarak çayını ÇAYKUR'a değil de özel sektöre satmayı düşünen üreticileri uyararak 'Ayağımızı denk alalım. Üreticiler budamalarını yapsınlar' dedi. Havaların ısınması ile çay üreticileri gübreleme ve budama işlemleri için çay bahçelerine girmeye başladı. ÇAYKUR'a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10'da 1'ini budamak zorunda olduğunu hatırlatan Mavi, bu işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ÇAYKUR'a çay satamayacağını uyarısında bulundu.

  • Mardin'de Tehlikeli Motosiklet Sürüşü
    15:40 Mardin'de Tehlikeli Motosiklet Sürüşü

    Mardin'in Midyat ilçesinde, motosikletin üzerinde yüz üstü yatarak sürat denemesi yapan gençlerin görüntüleri, pes dedirtti. Görüntülerde, 3 gencin sürat yaparken, 2 gencin ise motosikletin üstüne yatarak ilerledikleri anlar saniye saniye görülebiliyor. Motosiklete yüz üstü yatarak sürat denemesi yapan sürücüler, hem kendilerini hem de diğer araçlardaki sürücülerin canını hiçe saydılar.

  • Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu
    15:40 Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

    Samsun'un Atakum ilçesinde birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumu iyi.

  • İzmir'de çıkan yangında 3 çocuk babası adam hayatını kaybetti
    15:40 İzmir'de çıkan yangında 3 çocuk babası adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Bayındır ilçesinde bulunan bir evde çıkan yangında, 43 yaşındaki 3 çocuk babası Muhsin Ülker hayatını kaybetti. Yangın, sabah saatlerinde meydana geldi ve alevler kısa sürede evi sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı. Evde yapılan incelemede, Muhsin Ülker'in hayatını kaybettiği tespit edildi ve cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement