Hobi Olarak Başladı, 40 Ton Ürün Alacak - Son Dakika
Güncel

Hobi Olarak Başladı, 40 Ton Ürün Alacak

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde daha önce hiç meyve üretmeyen ve 8 yıl önce hobi amaçlı deveci armudu yetiştirmeye başlayan market sahibi İlhan Gürel, bu yıl 40 ton ürün almayı bekliyor.

18.11.2017 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET YAVAŞ - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde daha önce hiç meyve üretmeyen ve 8 yıl önce hobi amaçlı deveci armudu yetiştirmeye başlayan market sahibi İlhan Gürel, bu yıl 40 ton ürün almayı bekliyor.

Ayvacık'ta yaşayan 43 yaşındaki market işletmecisi İlhan Gürel, 8 yıl önce merak edip, 10 dönüm arazi üzerine 100 ağaç dikerek hobi amaçlı deveci armudu yetiştirmeye başladı.

Lezzeti, dayanıklılığı ve büyüklüğüyle piyasanın en çok aranan ürünleri arasında yer alan ve birisinin ağırlığı 1,4 kilograma kadar ulaşan deveci armudu yetiştiriciliğinde üretim rakamlarını her geçen yıl büyüten Gürel, hobi amacıyla başladığı yetiştiricilikte geçen yıl 30 ton verim almayı başardı.

Daha önce hiç meyve üretmeyen, bu konuda bilgi sahibi olmayan Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hobi sevdasının kendisinin ekonomik anlamda da sevindirdiğini belirtti.

Armut yetiştirdiği alanları zamanla genişlettiğini aktaran Gürel, önümüzdeki hafta ağaçlardaki ürünü toplayıp tüketime sunmaya başlayacaklarını söyledi.

Deveci armudu ağaçlarının bakım istediğini de ifade eden Gürel, "Ben de kendi çocuğum gibi bakıyorum bu ağaçlara. Armudun ağaçtan koparılma biçimi bile farklı. Bu armutların vatandaşın sofrasına ulaşması kolay olmuyor." dedi.

Gürel, marketle uğraşmasının yanında meyveciliğin kendini rahatlattığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"22 dönüm bahçemde bin ağacım bulunuyor. Bu yılki verimden de memnunum. Zamanla bu ağaçlara daha iyi bakmayı da öğreniyorum. Bu yıl 40 tona yakın bir verim bekliyorum. Şu an bir armudun tanesi 1 kiloyu geçiyor. 1 kilo 300, 1 kilo 400 gram gelen armutlarımız var. Ortalama 600 gram ile 1 kilo arasında. Bu armutları yetiştirmek güzel ve keyif verici. Bahçemdeki tüm ağaçlarımız 20 yaşına gelip tam verime ulaştığında yıllık 400 ton verim almayı hedefliyorum."

Gürel, yetiştirdiği armutların önemli bölümünü kendi marketinde sattığını, bir kısmını da toptan verdiğini sözlerine ekledi.

Hobi Olarak Başladı, 40 Ton Ürün Alacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hobi Olarak Başladı, 40 Ton Ürün Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement