İnsan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu - Son Dakika
Yaşam

İnsan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu

İnsan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu Elazığ'da çocukluktan gelen heves ile bir çift Anadolu Çoban Köpeğini beslemeye başlayan Oğuzhan Özdemir, çiftlik kurdu, çoğunluğu insan boyuna yaklaşan 30 hayvanı oldu.

11.04.2021 12:14  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu

ELAZIĞ - Elazığ'da çocukluktan gelen heves ile bir çift Anadolu Çoban Köpeğini beslemeye başlayan Oğuzhan Özdemir, çiftlik kurdu, çoğunluğu insan boyuna yaklaşan 30 hayvanı oldu. Görenlerin yok böyle bir hobi dediği çiftlikte, köpekleriyle vakit geçiren Özmedir, bir tanesine 50 bin TL teklif etmelerine rağmen satış yapmadığını aktardı.

Merkeze bağlı Hıdır Baba köyünde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan Oğuzhan Özdemir, çocukluktan gelen hevesi ile bir çift Anadolu Çoban Köpeği aldı. Ardından köpeklerin üremesi ve kendisinin de diğer illerden damızlık alması ile hayvanlarının sayısı artmaya başladı. Ticari bir amaç gütmeyen ve hiçbir köpeğini vermeye kıyamayan Özdemir, ardından bahçesine kafesli bir çiftlik kurdu. Özmedir'in boyuna yaklaşan 20 damızlık 10 da yavru köpek bulunan çiftlik görenlerinde dikkatini çekiyor. Fiziki anatomisi ile Türkiye'nin en iyi köpeklerinden biri olarak bilinen Anadolu Çoban köpekleri, et ve mama ile besleniyor. Bir köpeğine 50 bin lira vermeleri rağmen satmadığını belirten Özdemir, emniyete, askeriyeye ve sadece kendileri gibi bakabilenlere zaman zaman verdiğini aktardı.

"Köpeğimize 50 bin lira verdiler,100 bin de verseler vermem"

Çocukluktan gelen bir hevesi olduğunu belirten Oğuzhan Özdemir, "Özellikle de Anadolu Çoban köpeklerine karşı hevesim vardı. Bir çift ile başladık ve ürettik. Sevdiğimiz için bırakamadık. Onun yavrusu, bu güzel derken çiftlik haline dönüştürdük. Bir ticari amacım yok, zevk uğruna besliyorum. Bunları güzellik yarışmalarına götürüyoruz, dereceler alıyorlar. Bunlar çoğaldıkça barınak yeri sağlamak için çiftlik yaptık. Hepsinin 25 metrekare alanda kafesleri var. Açık alanda gezmeleri için tel örgü alanları var. Hepsini salıyoruz 4 kilometre geziyorlar. Bunlara değer biçilmez. Geçen sene bir Aslan adlı köpeğimize 50 bin lira verdiler. 100 bin de verseler vermem. Biz heves uğruna besliyoruz, değeri biçilmez" dedi.

"İsteyen ziyaretçilerimiz gelip görüp sevebilirler"

Köpeklerinin, kangala göre biraz daha iri yapılı olduğunu aktaran Özdemir, "Alan korumada bunlar daha iyiler. Kangallar sürü korumada bunlara göre iyidir. Bunlarda alan korumada ve bahçede daha iyi. Fizik olarak kangallara göre daha ağır ve yüksekler. Dosta güven düşmana korku verirler. Teslim ettiğin alanı, sürüyü canlarına pahasına korurlar. İsteyen ziyaretçilerimiz gelip görüp sevebilirler. Tanıdığımız sürü sahiplerine yönlendirebiliyoruz. Emniyet ve askeriyeye veriyoruz"diye konuştu.

30 tane köpeğini olduğunu dile getiren Özdemir, "Yavrularımız 10 tane. Diğerleri damızlık olarak yetiştirdiğimiz Türkiye'nin her ilinden getirdiğimiz güzel damızlık köpeklerimiz var. Onları bilinçli bir şekilde üretmeye çalışıyoruz. 84 santimden 94 santime kadar yükseklikleri var. Ortalama 92 kilograma kadar olabiliyor. Hazır mama, bir de sakatat, tavukla besliyoruz. Çiğ vermiyoruz. Hepsini pişiriyoruz. Elazığ'da bizim gibi arsa üzerinde çiftlik olarak üreten ve besleyen yok. Köpeklerimizin hepsi veteriner kontrolündedir. Aylık bakımları, aşıları ve karneleri yapılıyor. İlerleyen zamanlarda çip taktırmayı da düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İnsan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İnsan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Yolcu Treni Tıra Çarptı: Sürücü Hafif Yaralandı
    18:14 Afyonkarahisar'da Yolcu Treni Tıra Çarptı: Sürücü Hafif Yaralandı

    Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde yolcu treni, hemzemin geçitte seyir halinde olan bir tıra çarptı. Kazada tır sürücüsü hafif yaralandı ve olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, ayakta tedavi edildi.

  • Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi
    18:08 Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi

    Çorum'un Dodurga ilçesinde bahar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle düzenlenen yağmur duası etkinliğinde kurban kesildi. Dodurga İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe Dodurga Kaymakamı ve Belediye Başkanı da katıldı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Safranbolu'da yağmur sonrası kaza: Traktör otomobile ve duvara çarptı
    18:03 Safranbolu'da yağmur sonrası kaza: Traktör otomobile ve duvara çarptı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yağmur yağışı sonrası ıslanan yolda kayan traktör, önce otomobile ardından duvara çarptı. Kazada traktör sürücüsü yaralandı.

  • Sinop Sahilinde Fırtına Nedeniyle Yüksek Dalgalara Karşı Önlem Alındı
    17:43 Sinop Sahilinde Fırtına Nedeniyle Yüksek Dalgalara Karşı Önlem Alındı

    Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle Sinop sahilinde yüksekliği 3 metreyi bulan dalgalar meydana geldi. Fırtına, kentte deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi ve uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler Sinop'un doğal limanına demirledi.

  • Çanakkale'nin Biga ilçesinde şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi
    17:39 Çanakkale'nin Biga ilçesinde şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

    Biga ilçesinde dün akşam başlayan şiddetli yağışlar, bazı yollarda su birikintilerine neden oldu. Biga Belediyesi ekipleri suyun tahliye edilmesi için çalışma başlattı. Alçak zeminlerde bulunan bazı evlerin giriş katlarında su baskınları yaşandı. Güvemalan köyünde mahsur kalan küçükbaş hayvanlar, belediyeye ait botla kurtarıldı. Biga Belediye Başkanı Alper Şen, yağışın etkili olduğu bölgelere giderek çalışmaları koordine etti.

  • Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti
    17:37 Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti

    Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in annesi Safiye Demir, 90 yaşında hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Safiye Demir'in cenazesi, Şalpazarı ilçesinde defnedilecek.


Advertisement