Hocalı Katliamı Düzenlenen Panelle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamı Düzenlenen Panelle Anıldı

Hocalı Katliamı Düzenlenen Panelle Anıldı

Hocalı Katliamı’nın 22. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen panelde Prof. Dr. Çetin Elmas, “Türk milletine karşı değil ama dünyanın hiçbir milletinin bir daha bir soykırıma uğramaması için, ibret olması için bu canilerin, soykırımı işleyen bu canilerin mutlaka adalet önünde yargılanması ve Hocalı Katliamı’nın Hocalı soykırımı olarak tanınması sağlanmalıdır” dedi.

28.02.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hocalı Katliamı'nın 22. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen panelde Prof. Dr. Çetin Elmas, "Türk milletine karşı değil ama dünyanın hiçbir milletinin bir daha bir soykırıma uğramaması için, ibret olması için bu canilerin, soykırımı işleyen bu canilerin mutlaka adalet önünde yargılanması ve Hocalı Katliamı'nın Hocalı soykırımı olarak tanınması sağlanmalıdır" dedi.

Hocalı Katliamı, Türk Harp-İş Konferans Salonu'nda düzenlenen panelle anıldı. Panel, katliamı anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı. Panelin yöneticisi Prof. Dr. Çetin Elmas, Hocalı Katliamı'nın 22. yılı nedeniyle bir araya gelindiğini belirterek, panelistleri tanıttı. Panelin ilk konuşmasını yapan Dr. Tenzile Rüstemhanlı, Hocalı soykırımını anlatmak için Türkiye'nin neredeyse her iline gittiğini kaydederek, taviz verilmeseydi Karabağ'ın elden gitmeyebileceğini söyledi. Katliamda yaşanan acıları anlatan Rüstemhanlı, yeni soykırımların yaşanmaması için soykırımın anlatılmasını gerektiğini ifade etti. Azerbaycan'ın Kafkaslar'ın parlayan yıldızı olduğunu belirten Rüstemhanlı, "Biz toprağımızın bir kısmını kaybedebiliriz. Bugün Ermeni esaretinde insanımız olabilir. Bunun hamısının üstesinden geleceğiz. Biz Karabağ'ı azad eyleyeceğiz" dedi.

Feraset Gurbanlı ise, soykırımın bir tek Azerbaycan'ı değil dünyayı da düşündürmesi gerektiğini vurgulayarak, "Azerbaycan bayrağı Karabağ'ın her köşesinde, her kentinde, Hocalı'da dalgalanacaktır. Eminim ki Azerbaycan halkı öz sözünü diyecek, Azerbaycan genci, halkı öz sözünü diyecek ve nihayet Azerbaycan ordusu öz sözünü diyerek düşmanları öz topraklarından kovacak" diye konuştu.

"BU BİR DAVAYSA SÜREKLİ HALE GETİRMEK LAZIM"

Panelin son konuşmasını yapan Doç. Dr. Mehmet Çevik, Hocalı Katliamı'nın unutturulmaması gerektiğini kaydederek, bunun sadece Azerbaycan'ın meselesi olmadığını, Türk dünyasının meselesi olduğunu ifade etti. Çevik, "Bu bir davaysa sürekli hale getirmek lazım. Bu meseleyi AB dayatmalarına kurban etmememiz lazım. Tarihten kaçış yok ama adaletten kaçınılmasına müsaade etmememiz lazım" şeklinde konuştu.

Panelistlerin konuşmalarının ardından panelle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Elmas, şunları söyledi:

"Bu sempozyumda sonuç olarak ana başlık olarak topladığımız zaman üç konu öne çıkıyor. Bunlardan birincisi sadece Dağlık Karabağı değil ya da Yukarı Karabağı değil ama Azerbaycan'ın işgal edilmiş yedi reyonu ki, bu Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sine tekabül ediyor. Buradan ön şartsız olarak silahlı Ermeni unsurlar derhal çekilmeli ve burada Azerbaycan Devleti'nin egemenliği yeniden tesis edilmelidir. İkinci olarak, Yukarı Karabağ'ın işgal ve esaret altına alınmasından sonra mülteci ve göçmen durumuna düşen bu soydaşlarımızın evlerine dönmesi, topraklarına kavuşması ve zararlarının karşılanması. üçüncü olarak da bundan sonra sadece Türk milletine karşı değil ama dünyanın hiçbir milletinin bir daha bir soykırıma uğramaması için, ibret olması için bu canilerin, soykırımı işleyen bu canilerin mutlaka adalet önünde yargılanması ve Hocalı Katliamı'nın Hocalı soykırımı olarak tanınması sağlanmalıdır. Bu sonuçlardan sonra Hocalı Katliamı'nın 22. yıl dönümünde hayatlarını kaybeden şehit düşen soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum."

Konuşmaların ardından panelistlere ve Elmas'a plaket takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamı Düzenlenen Panelle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement