Hocalı Katliamı'nın 24. Yıl Dönümünde Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamı'nın 24. Yıl Dönümünde Hayatını Kaybedenler Anıldı

Hocalı Katliamı\'nın 24. Yıl Dönümünde Hayatını Kaybedenler Anıldı

Dha DIŞ HABER - Hocalı Katliamı'nın 24. yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı Ali KAN Bakü, 26 Şubat (DHA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Hocalı Anıtı önünde, katliamın 24. yıldönümünde anma töreni gerçekleştirildi.

26.02.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Hocalı Katliamı'nın 24. yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı

Ali KAN Bakü, 26 Şubat (DHA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Hocalı Anıtı önünde, katliamın 24. yıldönümünde anma töreni gerçekleştirildi. Törene Azerbaycan Cumhrbaşkanı İlham Aliev, bakanlar, milletvekilleri ile birlikte çok sayıda bürokrat yer aldı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, törende anıt önüne çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Sonra Başbakan Artur Rasizade Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov, Azerbaycan 'ın First Lady'si Mehriban Aliyeva anıta gül ve karanfil bırakırken hükümet ve askeri yöneticiler törende hazır bulundu.

Törenin resmi kısmından sonra binlerce Azerbaycanlı, Ermenilerin katlettiği 613 kişiyi anmak ve saygı duruşunda bulunmak için Hocalı Anıtına akın etti. Azerbaycan-Slavyan Gençleri Birliği'nin Başkanı Sebuhi Abbasov DHA'ya yaptığı açıklamada, 24 yıl önce Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında bir soykırım gerçekleştiğini bildirdi. Bunun Sadece Azerbaycan'a değil tüm Türk Dünyasına yönelik yapılmış bir katliam olduğunu ifade eden Abbasov, konuşmasına şöyle devam etti

26 Şubat 1992 tarihinde Rusya'nın desteğini alan Ermeni güçleri, Azerbaycan 'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Azerbaycanlı sivilleri toplu şekilde katletti. Hocalı'da 106'sı kadın ve 63'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan Türkü şehit edilirken, 150 kişi kaybolmuş, 487 kişi de ağır yaralanmıştı. Cenazeler üzerinde yapılan incelemelerde, insanların yakıldığı, gözlerinin oyulduğu ve başlarının kesildiği ortaya çıkmıştı. dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamı'nın 24. Yıl Dönümünde Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement