Hocalı Katliamı'nın 26. Yılı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamı'nın 26. Yılı

Hocalı Katliamı\'nın 26. Yılı

Azerbaycan'da, Ermenilerin 26 Şubat 1992'de yaptığı Hocalı Katliamı'nın kurbanları Erenler ilçesinde anıldı.

26.02.2018 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'da, Ermenilerin 26 Şubat 1992'de yaptığı Hocalı Katliamı'nın kurbanları Erenler ilçesinde anıldı.

Erenler Hocalı Parkı'nda düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, 26 yıl önce bugün Ermeni katilleri tarafından Türk toprağı Karabağ'ın Hocalı kasabasında çocuk, kadın ve yaşlı demeden katleden tüm soydaşları rahmetle andıklarını söyledi.

Hollanda Temsilciler Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımını tanıdığını anımsatan Öztürk, "Bu kararı alanlar Hocalı'da, Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Afrika'da ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaptıkları katliamları görmezden geliyorlar. Bu katliamlara dünya kör, sağır, dilsiz kalıyor. Fakat biz bunları iyi biliyoruz ve bugün burada katliamlara sessiz kalmıyoruz. Can Azerbaycan'dan katılan gençlere söylemek istediğim, lütfen bu katliamları unutmayın ve unutturmayın. Türk tarihimizi gerçek tarih yazarlarından okuyun. Geçmişinizi unutmayın, unutturmayın." diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Azerbaycan Öğrenci Topluluğu adına konuşan Oktay Bayram da Hocalı'da katledilen vatandaşları anmak üzere burada toplandıklarını belirterek, "Tarih, hiçbir şeyi unutmaz. Burada insanlık suçunu unutmamak ve bir daha böyle bir katliamın yaşanmaması için elimizden geleni yapmak, vatan borcumuzdur." dedi.

Programda, katledilen Azerbaycanlı soydaşlar adına yapılan anıtın önüne çelenk bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamı'nın 26. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement