Hocalı Katliamı'nın 27. Yılı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamı'nın 27. Yılı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Hocalı Katliamının 27. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

25.02.2019 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Hocalı Katliamının 27. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Filiz, mesajda, Ermenistan birliklerinin, 27 yıl önce, 26 Şubat 1992'de Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı'ya düzenledikleri saldırıda, 613 Azerbaycan vatandaşının, çocuk, kadın, yaşlı ayrımı gözetilmeden zalimce katledildiğini hatırlattı.

Üzerinden 27 yıl geçen Hocalı katliamına uluslararası adaletin kör, dünyanınsa sağır-dilsiz kaldığını vurgulayan Filiz, şunları kaydetti:

"Azeri kardeşlerimiz şüphesiz yakın tarihin gördüğü en acımasız, en vahşi katliamlardan birine maruz kalırken, yaşanan vahşet 'Hocalı Katliamı' olarak insanlığın hafızasına bir kara leke olarak kazınmıştır. Hocalı'daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Hocalı'da Müslüman Türk soydaşlarımıza uygulanan bu soykırım masumiyetin ve insanlığın katledilişidir. 27 yıldır suçluların adalet karşısına çıkmamış olmamasıyla beraber bu soykırımı unutmamak, dünyaya duyurmak ise böylesi katliamların bir daha yaşanmaması açısından büyük bir gereklilik ve boynumuzun borcudur."

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karahasanlı Mahallesi'nde 125 bin metrekare alanda yaptırılan Azerbaycan Karabağ Parkı ile Yukarı Karabağ'daki katliamı anlatan Hocalı Anıtı'nın bunu sonraki nesillere de hatırlatacak ve unutulmamasını sağlayacak önemli bir eser olduğunun altını çizen Filiz, "Uluslararası toplumun bu tür acıların tekrarlanmaması için omuzlarındaki sorumluluğun bilincinde olması ve buna göre davranma kararlılığını göstermesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Türkiye ile Azerbaycan arasında sarsılmaz temellere dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin ve işbirliğinin tek millet-iki devlet anlayışına uygun olarak ebediyete kadar gelişerek süreceğine yürekten inandığımı belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamı'nın 27. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement