Hocalı Katliamının 26. Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Hocalı Katliamının 26. Yıl Dönümü

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Hocalı'da yuva yıkan, yurt yakan, eziyet ve işkenceleri bir yöntem olarak kullanan zalimlerin emellerinden hala bir şey kaybetmediğini kaydetti.

24.02.2018 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Hocalı'da yuva yıkan, yurt yakan, eziyet ve işkenceleri bir yöntem olarak kullanan zalimlerin emellerinden hala bir şey kaybetmediğini kaydetti.

İl Başkanı Filiz, Hocalı'da yaşanan katliamın 26. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 26 Şubat 1992 gece yarısı, Dağlık Karabağ'ın Hocalı kentinde yaşananların sözün ve insanlığın bittiği bir an olduğunu belirtti.

Hocalı'da yaşanan vahşet ve zalimliklerin hiçbir zaman hafızalardan çıkmayacağını vurgu yapan Filiz, mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Hocalı'da insanlık yerin dibine geçmiş, vicdan ve merhamet rafa kalkmıştır. Hocalı, sözde soykırım gevişi getirenlerin, insan hak ve özgürlüklerinden dem vuran melunların bir kez daha maskelerinin indiği yerin adıdır. Hocalı'da yuva yıkan, yurt yakan, eziyet ve işkenceleri bir yöntem olarak kullanan zalimler emellerinden hala bir şey kaybetmemiştir. Türk'ün mührünü tarihin alnına vuran aziz ecdadımıza mahcup olmamak için ister Azerbaycan, ister Doğu Türkistan, ister Türkmeneli, isterse de Bayır- Bucak olsun, Türklük gurur ve şuurunun, İslam ahlak ve faziletinin son ferdimize kadar davacısı olacağız.

İnsan hakları lobileri, özgürlük ve demokrasi havarileri, uluslararası toplum bugüne kadar Hocalı'yı yok saymıştır. Hocalı'da Ermeni çetelerinin saldırısında 106'sı kadın, 63'ü çocuk, 70'i yaşlı 613 soydaşımız şehit edilmiştir. Yerinden yurdundan mahrum edilmiş bir milyon soydaşımızın mağduriyetleri hala devam etmektedir. Azerbaycan Türklüğünün helali ve hakkı olan ecdat yadigarı topraklarına kavuşması milletimizin en acil dilek ve temennilerinden birisidir."

Bu vahşetin üzerinden geçen zaman içinde millet olarak eli kanlı canilere yönelik nefretin hiç eksilmediğini aktaran Filiz, "Hüznümüz ve kızgınlığımızda bir azalma olmamıştır. Bu elem verici insanlık suçunun sorumlularını Türk milleti asla affetmeyecektir. Bu vesileyle başta Hocalı olmak üzere, Ermeni saldırılarında hayatını kaybetmiş bütün soydaşlarımızı ve ecdadımızı hürmetle yad ediyor hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hocalı Katliamının 26. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement