Koronavirüs aşısında son aşamaya gelen şirket, Trump'ın teklifini düşünmeden reddetti - Son Dakika
Spor

Koronavirüs aşısında son aşamaya gelen şirket, Trump'ın teklifini düşünmeden reddetti

Alman kulübü Hoffenheim'ın sahibi Dietmar Hopp'un ana hissedarı olduğu CureVac şirketi, koronavirüs aşısında son aşamaya geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın aşıyı ABD'de üreterek sadece kendi ülkesi insanının kullanma isteğini reddeden Hopp, aşının haziran ya da temmuz aylarında bulunacağını söyledi.

16.03.2020 13:02  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hoffenheim'ın sahibi Dietmar Hopp'un şirketlerinden CureVac, koronavirüse karşı aşı geliştirme projesinde son aşamaya geldi.

CureVac'a Hopp ile birlikte ortak yatırım yapan Florian van der Muelbe yaptığı açıklamada, "Birçok aşıyı test etmeye başladık. Koronavirüs aşısını haziran ya da temmuz aylarında bulmayı umuyoruz. Yetkililerden yeşil ışık gelirse en kısa sürede insan üzerinde deneylere başlayacağız." ifadelerini kullandı.

TRUMP ABD'YE ÇEKMEYE ÇALIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, koronavirüs tedavisine yönelik aşı ve biyomedikal ilaç üretmek için çalışan CureVac'i ABD'ye çekerek sadece ülkesine özel aşıya ikna etmek için girişimde bulunduğu iddia edilmişti. Bunun için virüs aşısı üzerinde çalışan Alman bilim insanlarına çok büyük miktarda para teklif ettiği öne sürülen Trump'ın, CureVac'in geliştirmesi muhtemel aşının haklarının ABD'nin tekelinde kalmasını istediği savunulmuştu.

Koronavirüs aşısında son aşamaya gelen şirket, Trump'ın teklifini düşünmeden reddetti
Hoffenheim'ın sahibi ve CureVac'ın hissedarı Dietmar Hopp

HOPP'TAN ABD'YE CEVAP: OLMAZ

Welt Am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre; ABD Başkanı Donald Trump, CureVac'tan aşı konusunda destek istedi ve aşı çalışmalarını ABD'de yaparak sadece ülkesine özel bir çalışmayı talep etti.

Dietmar Hopp ise Amerikalı yetkililere, "İnsanlara yardım etmek istiyoruz. Ancak, bunu sadece belirli bir ülkedeki insanlar için yapmayacağız. Tüm dünyaya yardımcı olacağız." cevabını verdi.

ŞİRKETİN BİR ÖNCEKİ ÜST YÖNETİCİSİ, BEYAZ SARAY'A DAVET EDİLMİŞTİ

CureVac, 11 Mart'ta üst yönetici (CEO) değişikliğine gitmişti. Şirketten, 2 Mart'ta yapılan açıklamada, bir önceki üst yönetici Daniel Menichella'nın yeni tip koronavirüs aşısına ilişkin gelişmeleri ele almak için Beyaz Saray'a davet edildiği belirtilmişti. Menichella'nın, ABD Başkanı Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ilgili yetkililerle bir araya geldiği kaydedilmişti.

ALMANYA'DA HEDEF ADAM HALİNE GELMİŞTİ

Dietmar Hopp, yerel bir amatör kulüp Hoffenheim'a yaptığı yatırım ve bu kulübü Bundesliga seviyesine çıkarması nedeniyle Bundesliga'da birçok kulüp taraftarının hedefi haline gelmişti.

Koronavirüs aşısında son aşamaya gelen şirket, Trump\'ın teklifini düşünmeden reddetti

Son Dakika Spor Koronavirüs aşısında son aşamaya gelen şirket, Trump'ın teklifini düşünmeden reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • dünyadanbiri: şu virüs seni gelip bulsa da bi nebze iyi bir haber duymuş olsak bizlerde..... 77 0 Yanıtla Gül: Hay agzina saglik kardesim! Aynen! 39 2
  • Sosyolog: Nasıl bir düşünce ki tüm dünyada insanlar ölecek ancak bu adam ölmelerini izleyip sadece kendi vatandaşının ilacı kullanmasına gönlü razı olacak. Allah katında bu adam tüm insanlığın katili olarak yargılansa zerre kadar üzülmem. 50 0 Yanıtla Farshad: Tüm herşey sadece Amerika için yapılıyor siz hala bunu anlamadınızmı biz onların kölesiyiz Suriyede ölenler Türkiyede patlayan bombalar sadece oradaki iş adamlarının diplomasi üzerinden gidiyor 6 1
  • B: Bravo 23 0 Yanıtla
  • Kızgın : Sadece Amerikalılar kullansın diğerleri ölsün bu amerikan bencilliği yetti gari umarım sizin üreteceğiniz ilaç işe yaramaz daha çok geberirsiniz başkalarının ürettiği ilaca muhtaç olursunuz 6 1 Yanıtla
  • Gebzeli: Adamsın dedeciğim 6 1 Yanıtla
  • Yakup: Dietmar gelmis gecmis en büyük is adamidir kalbide en az o kadar büyük bir insan 1 1 Yanıtla
  • Hamza: ABd bunu atom bombasında da yaptı..! Alman buldu., abd ye kaçırıldı... 1 0 Yanıtla
  • Horoz: Eninde sonunda öleceksin trampp 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement