Höh Derneği Uşak İl Başkanı Mehmet İtil: "Biz AK Parti'nin Militan Güçleri Değiliz" - Son Dakika
Yaşam

Höh Derneği Uşak İl Başkanı Mehmet İtil: "Biz AK Parti'nin Militan Güçleri Değiliz"

Höh Derneği Uşak İl Başkanı Mehmet İtil: "Biz AK Parti\'nin Militan Güçleri Değiliz"

15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olanların öncülük yaparak kurduğu Halk Özel Harekatı Derneğinin “HÖH” Uşak Şube Başkanı Mehmet İtil, “Biz AK Parti’nin militanları değiliz, bizim davamız vatan, millet ve devlet davasıdır” ifadelerini kullandı.

05.11.2017 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olanların öncülük yaparak kurduğu Halk Özel Harekatı Derneğinin "HÖH" Uşak Şube Başkanı Mehmet İtil, "Biz AK Parti'nin militanları değiliz, bizim davamız vatan, millet ve devlet davasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 22 ilinde ve 84 ilçesinde faal olan HÖH'ün Uşak Şube Başkanı Mehmet İtil, 15 Temmuz ihanet girişiminden sonra halkı bilinçlendirmek amacıyla bu derneği kurduklarını belirterek, yakın zamanda Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde faal hale geleceklerini ifade etti. HÖH Derneği Genel Başkanı Fatih Kaya'nın 15 Temmuz ihanet gecesinde gazi olduktan sonra bu derneği kurduğunu söyleyen derneğin Uşak Şube Başkanı Mehmet İtil, Kaya'nın vatan ve millet sevdalısı bir başkan olduğuna vurgu yaptı. Mehmet İtil, genel başkanlarının kendilerine bu yolda çok büyük bir güç verdiğini söyleyerek, Kaya'nın Türkiye çapında bütün illeri tek tek gezdiğini söyledi.

"Türkler bir ölür bin dirilir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize meydanlara çıkın derse yine sokaklara dökülürüz" sözlerinin altını çizen İtil, şöyle devam etti:

"Evvelsi gün 8 tane şehit verdik yüreğimiz kan ağlıyor. Tekrar söylüyorum bir ölür bin diriliriz. Reisimiz bize emrettiğinde hem meydanlardayız hem doğudayız hem batıdayız. Devletimizin bekasına gelebilecek herhangi bir tehditte Cumhurbaşkanımızın tam da yanındayız."

Son olarak Halk Özel Harekatı Derneğinin milis ve militan bir güç olamadığını belirten Mehmet İtil, "Bizim herhangi silahlı bir örgüt gibi ya da Türkiye'nin içerisinde AK Parti'nin militan güçleri gibi bir oluşum içerisinde olmadığımızı net bir şekilde söylüyorum. Bazı milletvekili ve avukatların belirttiği gibi HÖH milis bir güç veya militan bir güç değildir. Biz halkın içinde olan ve halkın içinden gelen sivil kişileriz. Biz sokaktaki simitçiyiz, biz dışarıdaki inşaat işçisiyiz, biz köylü Mehmet ağayız, biz teknikeriz, biz mühendisiz, biz sadece halkız. Bizim derdimiz vatan ve millet" şeklinde konuştu.

Yakın zamanda Halk Özel Harekatı Derneğinin arama ve kurtarma çalışmalarının da olacağını belirten İtil, "Arama kurtarma çalışmaları faaliyetlerimiz inşallah yakın zamanda valiliklerce de imzalanacak. Burada gönüllü olarak çalışmak isteyen arkadaşlarımızı Halk Özel Harekatı Derneğimize bekliyoruz. Bundan sonra çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Höh Derneği Uşak İl Başkanı Mehmet İtil: 'Biz AK Parti'nin Militan Güçleri Değiliz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement