Hollanda Birinci Ligi'nde Görünüm: Şampiyon Rahat Kazandı - Son Dakika
Spor

Hollanda Birinci Ligi'nde Görünüm: Şampiyon Rahat Kazandı

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) 33. hafta, polisin iş bırakma eyleminden dolayı ertelenen Feyenoord-Vitesse maçı dışında dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

11.05.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ligin bitimine 3 maç kala şampiyonluğunu ilan eden PSV Eindhoven'ın Heracles'i 2-0 yendiği haftada, ikinci sıradaki Ajax, Cambuur engelini 3-0'lık galibiyetle aştı.

İki hafta önce şampiyonluk kupasını kaldıran PSV, ligde kalmayı garantileyen Heracles'i Eindhoven'da ağırladı. Philips Stadı'nda bu sezon son kez seyircisinin önüne çıkan Eindhoven ekibi, rakibine oranla daha atak olduğu karşılaşmada her iki yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti.

Hafta içinde rekor bir ücretle İngiliz ekibi Manchester United’a transfer olan Depay'ın 32. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan PSV, 64. dakikada Willems ile farkı ikiye çıkararak karşılaşmayı kazanmasını bildi. Bu arada seyircisi önünde son kez PSV forması giyen Depay, karşılaşmadan sonra taraftarlarla vedalaştı.

Ligi ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanan Ajax, evinde ağırladığı Cambuur karşısında 3 puanı 3-0'lık galibiyetle aldı. Amsterdam Arena'da 51 bin kişinin izlediği maçta Ajax'a galibiyeti getiren golleri 57. ve 62. dakikada Fischer ve 83. dakikada Schöne attı.

Ajaxlı futbolcular maçın seremonisine anneleriyle birlikte çıktı. Anneler günü dolayısıyla çocuklarının ellerinden tutarak sahaya çıkan anneler, maçın başında Ajaxlı futbolculara başarılar diledi.

UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren AZ Alkmaar, NAC Breda'yı 3-2 yenmeyi başardı.

Eredivisie'de dün oynanması gerekirken polisin iş bırakma eyleminden dolayı ertelenen Feyenoord-Vitesse karşılaşması ise bugün yapılacak. Ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren maçta galip gelecek takım, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma yolunda avantaj elde etmeye çalışacak.

Gol krallığı

Eredivisie'de gol krallığı yarışında PSV'den Depay, gol sayısını 22'ye çıkararak ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu 19 golle takım arkadaşı De Jong ve 17 golle ADO Den Haag'dan Kramer takip etti.

Eredivisie'nin 33. haftasında alınan sonuçlar şöyle:

PSV-Heracles: 2-0

Ajax-Cambuur: 3-0

AZ Alkmaar-NAC Breda: 3-2

Go Ahead Eagles-Heerenveen: 1-1

Groningen-Zwolle: 1-0

Willem II-Den Haag: 1-0

Utrecht-Excelsior: 2-2

Twente-Dordrecht: 3-0

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hollanda Birinci Ligi'nde Görünüm: Şampiyon Rahat Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement