Hollanda'da AP Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da AP Seçimlerine Doğru

Türk kökenli adaylar Türk toplumunu sandık başına götürebilmek için çalışıyor.

11.05.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da 22 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde yarışan Türk kökenli adaylar, bu ülkede yaşayan Türk toplumunu sandık başına götürebilmek için büyük çaba harcıyor.

Seçim tarihi yaklaştıkça hemen hemen her gün farklı bir kentte halkla buluşan Türk siyasetçiler, özellikle yükselişe geçen aşırı sağı durdurmanın ve sorunların çözümünün oy vermekten geçtiğini belirterek, halkı aktif bir şekilde seçime katılmaya davet ediyor.

Son olarak iktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA) adayı Adnan Tekin, Demokratlar 66 (D66) Partisi adayı Ali Osman Biçen, Yeşil Sol (GL) adayı Güliz Tomruk Kişi ve Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) adayları Kaya Turan Koçak ile Alaattin Erdal, Hollanda'da yayınlanan Haber gazetesi ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Rotterdam şubesinin düzenlediği iki ayrı programda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Türk toplumuyla bir araya geldi. Adaylar, Türk toplumunun etkili bir şekilde oy kullanması halinde tüm Türk kökenli siyasetçilerin rahatlıkla seçilebileceği mesajını verdi.

Son anketlere göre, Hollanda'da aşırı sağ partinin oy oranlarında ciddi bir artış gözlemlendiğine dikkati çeken Türk siyasetçiler, özellikle Müslüman ve göçmenler için tehlike barındıran bu yükselişin önüne geçmenin önemi üzerinde durdu.

Ekonomik kriz ve ayrımcılığın da göçmenlerin öncelikli çözülmesi gereken sorunları arasında yer aldığına vurgu yapan adaylar, AP'de Türk toplumunu temsil edecek milletvekili ihtiyacının her geçen gün daha da arttığını dile getirdi.

Hollanda vatandaşlığına sahip olanların oy kullanabileceği 22 Mayıs'taki seçimde, istatistiklere göre bu ülkedeki Türk toplumunun toplam oy oranı yaklaşık 240 bin civarında. Seçilmeleri daha çok adlarına kullanılacak oylara bağlı olan Türk kökenli adayların her birinin ortalama 20 bin tercih oyu alması durumunda Brüksel'e gidebileceği belirtiliyor. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'da AP Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement