Hollanda'da Mültecilere Tuvalet Temizleme Zorunluluğu Getirildi - Son Dakika
Dünya
BBC

Hollanda'da Mültecilere Tuvalet Temizleme Zorunluluğu Getirildi

Hollanda\'da Mültecilere Tuvalet Temizleme Zorunluluğu Getirildi

Hollanda'nın Alkmaar kentindeki mülteci kampında kalan sığınmacılara, kullandıkları tuvaletleri kendilerinin temizlemesi zorunluluğu getirildi.

18.04.2018 14:56  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'nın Alkmaar kentindeki mülteci kampında kalan sığınmacılar, tuvaleti kullanabilmek için önce danışmaya 20 euro kapora ödeyecek ve anahtarı öyle alabilecek.

TUVALETLERDE CİDDİ BİR HİJYEN SORUNU VAR

Sığınma Merkezleri Genel Müdürlüğü (COA) sözcüsüne göre, bu uygulama tuvaletlerdeki kötü hijyen nedeniyle gündeme getirildi. COA'ye göre, çoğunluğu Suriye, Irak ve Eritre'den gelen sığınmacıların bulunduğu mülteci kampındaki tuvaletlerde, ciddi bir kirlilik sorunu ortaya çıktı.

Sığınmacılar, kendi katlarındaki tuvaletler yerine diğer katlarda boş tuvalet aramaya başladı.

TEMİZLİĞİ SIĞINMACILAR YAPACAK

Bunun üzerine yönetim, daha önce özel bir temizlik şirketi tarafından yerine getirilen tuvalet temizliğinin, artık sığınmacılar tarafından yapılmasını kararlaştırdı.

COA sözcüsü Alet Bouwmeester'e göre, yeni uygulama ile mültecilerin sorumluluk alması ve tuvaletlerde temizliğe daha fazla önem vermesi sağlanacak.

MÜLTECİLER ÖFKELİ

Ancak sığınma merkezinde kalan mülteciler öfkeli. Filistinli Ahmed, yeni uygulama ile tuvaletlerin daha da pis olacağı görüşünde.

Hollanda'da Mültecilere Tuvalet Temizleme Zorunluluğu Getirildi

"BEN KİMSENİN PİSLİĞİNİ TEMİZLEMEM"

Bazı kişilerin ciddi anlamda temizlik sorunu bulunduğunu söyleyen Ahmed, "Ben hiç kimsenin pisliğini temizlemem" diyor.

Mülteciler, tuvaletin anahtarını alabilmek için 20 euro kapora ödeme zorunluluğuna da tepki gösteriyor.

Suriyeli sığınmacı Abu Barak, Volkskrant gazetesine yaptığı açıklamada, "Burası gerçekten Hollanda mı?" diye soruyor.

EYLÜL'DE KAPANIYOR

Bir başka sığınmacı ise, "Anahtar olmadan tuvalete gidemiyoruz. Suriye hapishanelerinde bile böyle bir şey yok" diyor.

COA yönetimi ise, uygulamada ısrarlı. Sözcü Alet Bouwmeester, "Tuvaleti kullanıyorsan temiz bırakacaksın" uyarısını yineliyor.

Anca bu tartışmanın çok uzun sürmesi beklenmiyor. Çünkü Hollanda'daki birçok sığınma merkezi gibi Alkmaar'da 500 kişinin barındığı tesis de Eylül ayında kapatılacak.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Hollanda'da Mültecilere Tuvalet Temizleme Zorunluluğu Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • ++++++++: gelin türkiyeye yeme içme suç işlemek bile beleş tam istediginiz yer 18 2 Yanıtla
  • Ali birkan: Almanyada yasiyorum mülteci kampinda calisiyorum. Arkadaslar bunlar kadar pis birsey yok 19 0 Yanıtla
  • tc: tabiki kendi kullandigi wc yi temizleyecek. maalesef tc de yan gelip yatiyorlar bizim sirtimizdan geciniyorlar 16 0 Yanıtla
  • M.Baran: birde Müslümaniz diye gecinirler, adamlar bedava yasamis yillarca ülkelerinde, bunlar kadar bedavaci görmedim, sükürler olsun bizim millete.. alinin teriyle calisiyor cogu burda hollandada.. 16 0 Yanıtla
  • Ayşe : Begenmiyorsaniz dönün ulkenize sanki zorla tutuyorlar 14 0 Yanıtla
  • selin: çok yerinde karar.hollandayı kutluyorum.temizlemeyeni derhal sınırdışı edin.ülkesine postalayın.hem onlara misafir gidiyorsunuz? hemde onlardan kendi pisliğinizi temizlemesini istiyorsunuz? utanmaz mülteciler.kendi pisliğinizi tabiki kendiniz temizlemnek zorundasınız.ev sahibi temizlemek zorunda değil.sizi ülkeye kabul ettikleri için bile ne kadar şükretseniz azdır nankörler. 12 0 Yanıtla
  • dobra: tebrıkler hollandaya kım pısletıyorsa temızlesınler adamlardakı rahatlıga bak....ver mehterı 8 1 Yanıtla TÜRK: Adem adam sanami soracak yazarken yazma özgurlugu var hakaret etmeden adam gibi yaziyor.sende yaz elini tutanmi var .al bende yaziyom VER MEHTERİ .HELAL OLSUN DOBRA 0 0
  • FİLOZOF: GELECEKLERİNİ BİNLERCE YILLIK İLKEL İNANÇLAR ÜZERİNE İNŞA EDEN MİLLETLER YOK OLMAYA MAHKUMDUR YOK OLMAZLARSA KÖLE OLURLAR.M.K.ATATÜRK.büyük deha yüz yıl önce tamda bugünleri bire bir görmüş din mezhep üzerine gelecegini kuran tüm araplar ya denizlerde öldü ya batılılara köle oldular bizim ülkemizide mahfettiler istila ettiler derhal geri yollansınlar 8 1 Yanıtla
  • Sivridil: Bunlara butun hollandayi temizletmeleri gerekirdi, karar dogru ama yetersiz 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
BBC

Advertisement