Hollanda'da siyasi partilerden hükümete "İran'a yaptırım" çağrısı - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da siyasi partilerden hükümete "İran'a yaptırım" çağrısı

Hollanda\'da siyasi partilerden hükümete "İran\'a yaptırım" çağrısı

Hollanda'da 10 siyasi partinin ortak bildirisinde hükümete "İran'a yaptırım" uygulanması çağrısı yapıldı.

06.01.2023 23:58  Güncelleme: 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da 10 siyasi partinin ortak bildirisinde hükümete " İran'a yaptırım" uygulanması çağrısı yapıldı.

De Volkskrant gazetesinde yayınlanan bildiride, Hollanda hükümetinden "protestocuları desteklemesi" ve "Devrim Muhafızlarını terör listesine alması" istendi.

Hollanda parlamentosundaki 10 partinin grup başkanları tarafından hazırlanan bildiride, protestolara müdahalesi ve insan hakları ihlalleri sebebiyle İran'a yaptırım uygulanması gerektiği belirtildi.

"İran insan haklarını dikkate almıyor." ve "Ülkemizdeki İranlılar rejim tarafından tehdit ediliyor." ifadeleri yer alan bildiride, rejimin Hollanda ve Avrupa Birliğinde (AB) yaşayan vatandaşlarını sindirdiği ifade edildi.

Bildiride, "İran evrensel insan hakları prensiplerine aykırı hareket ediyor ve askeri faaliyetleriyle uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor." denilerek hem Hollanda'dan hem de AB'den daha fazla baskı kurması talep edildi.

Devrim muhafızları

Bildiride, ABD'nin yaptığı gibi, AB'nin de "Rejimin bel kemiği olan Devrim Muhafızlarını terör listesine alması gerekir." denilerek bunun için Hollanda'nın AB kurumlarına teklifte bulunabileceği kaydedildi.

Rus oligarklara yapıldığı gibi İran rejiminin desteklediği kişilere bireysel yaptırım seçeneğine işaret edilen bildiride, yaptırımların etkili olması için "İran'ın yaptırımları delmesi için yardım eden ülkelere de odaklanmalıyız." ifadesine yer verildi.

Bildiride başta ABD ve diğer Batılı ülkelerle birlikte hareket edilerek İran yönetimine daha fazla diplomatik baskı uygulanması gerektiği çağrısı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'da siyasi partilerden hükümete 'İran'a yaptırım' çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement