Yeni Kriz Kapıda! Hollanda "Erdoğan Seçim İçin Gelmesin" Dedi - Son Dakika
Dünya
BBC

Yeni Kriz Kapıda! Hollanda "Erdoğan Seçim İçin Gelmesin" Dedi

Hollanda Başbakanı, Erdoğan ve AK Partili bakanların 24 Haziran'daki erken genel seçim öncesi ülkesinde propaganda yapmasının "kamu düzeni için tehdit oluşturacağını" söyledi.

21.04.2018 13:36  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili bakanların 24 Haziran'daki erken genel seçim öncesi ülkesinde propaganda yapmasının, "kamu düzeni için tehdit oluşturacağını" söyledi.

"İSTENMEYEN BİR DURUM"

Rutte, Türk politikacılarının kampanya talebini, "istenmeyen bir durum" olarak değerlendirdi. Hollanda Başbakanı, Cuma günün bakanlar kurulu toplantısının ardından soruları yanıtlayarak geçen yıl yapılan anayasa değişikliği referandumunda olduğu gibi, erken seçim öncesi de Türk hükümet üyelerini Hollanda'da görmek istemediklerini vurguladı.

"SORUN İTHAL ETMEK İSTEMİYORUZ"

Bunun, 2017 Mart'ında olduğu gibi kamu düzenini bozacağını söyleyen Rutte, Hollanda'daki Türkiye kökenli seçmenlere baskı uygulanmasını da önlemek istediklerini dile getirdi.

Yeni Kriz Kapıda! Hollanda

Seçim kampanyasının Türkiye odaklı olarak yürütülmesi gerektiğini savunan Hollanda Başbakanı, "Dışarıdan sorun ithal etmek istemiyoruz" dedi.

BAKANLARIN TOPLANTILARI İPTAL EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi Hollanda Hükümeti, 16 Nisan referandumu öncesi Türk Bakanların ülkelerindeki toplantılarını iptal etmiş, hatta Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya diplomasi terbiyesine aykırı tutum sergilemişti.

Yeni Kriz Kapıda! Hollanda "Erdoğan Seçim İçin Gelmesin" Dedi
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Yeni Kriz Kapıda! Hollanda 'Erdoğan Seçim İçin Gelmesin' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor
    15:48 İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor

    İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu uygulama, bağışçıların son isteklerinin saygı görmemesiyle eleştiriliyor ve etik kuralların ihlal edilmesine yol açıyor.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.

  • 3 yıl önce evlenmişlerdi! Yapışık ikizlerin düğününden kareler ortaya çıktı
    15:07 3 yıl önce evlenmişlerdi! Yapışık ikizlerin düğününden kareler ortaya çıktı

    Yapışık ikizler Abby ve Brittany Hensel, 2021 yılında ABD'li bir gazi ile evlenmişti. Çocuk sahibi olmak isteyen ikizler ve eşinin düğünde çekilen kareleri ise yıllar sonra ortaya çıktı.

BBC

Advertisement