Hollanda medyası 7-0'dan çok Türkiye'nin beraberliğine sevindi: 'Gecenin en güzel haberi İstanbul'dan geldi' - Son Dakika
Spor
BBC

Hollanda medyası 7-0'dan çok Türkiye'nin beraberliğine sevindi: 'Gecenin en güzel haberi İstanbul'dan geldi'

Hollanda medyası 7-0\'dan çok Türkiye\'nin beraberliğine sevindi: \'Gecenin en güzel haberi İstanbul\'dan geldi\'

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2022 Dünya Kupası elemelerinde Letonya ile İstanbul'da 3-3 berabere kalması, Hollanda'da "gecenin en güzel haberi" olarak duyuruldu.

31.03.2021 14:27  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2022 Dünya Kupası elemelerinde Letonya ile İstanbul'da 3-3 berabere kalması, Hollanda'da "gecenin en güzel haberi" olarak duyuruldu. Hollanda medyası, 7-0'lık Cebelitarık galibiyetinden çok, grup lideri Türkiye'nin İstanbul'da puan kaybetmesini ve Daley Blind'in sakatlığını ön plana çıkardı.

Hollanda'nın, G Grubu'nda ilk maçta Türkiye'ye 4-2 yenilmesinin yankıları ülkede geçen haftadan bu yana devam ediyordu.

Letonya karşısında alınan 2-0'lık galibiyetin ardından, grubun zayıf ekiplerinden Cebelitarık karşısına çıkan Hollanda, farklı bir skor elde ederek, hem gol averajını düzeltme hem de Türkiye karşısında alınan ağır yenilgiyi unutturmak istiyordu.

Türkiye, Letonya karılaşmasına 2. dakikada Kenan Karaman'ın attığı golle başlarken, Hollanda'nın ilk yarının önemli bir kısmında Cebelitarık karşısında etkili olamaması, özellikle sosyal medyada yoğun tepki gördü.

Hollandalı futbolseverler ve medya, Türkiye'nin Letonya'yı farklı yenerek, gruptaki puan farkını açacağı görüşündeydi. Ancak ikinci yarı her iki takım için de farklı oldu.

Türkiye, iyi başladığı ve uzun süre baskılı oynadığı karşılaşmada yediği 3 golle Letonya karşısından 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. Hollanda ise ikinci yarıda toparlanarak, Cebelitarık karşısında 7-0'ı yakaladı.

'Türkiye müjdesi'

Bu skorla, 7 puanlı grup lideri Türkiye'nin ardından 6 puanla ikinci sıraya yükselen Hollanda'da, Cebelitarık galibiyetinden çok, Türkiye-Letonya maçı konuşuldu. Maçı canlı veren Hollanda Televizyonu'nun muhabiri, Cebelitarık karşılaşması sonrası röportaj yaptığı teknik direktör Frank de Boer ve futbolculara ilk söylediği, "Türkiye müjdesi" oldu.

Hollanda medyasına göre, Türkiye'nin puan kaybetmesi Hollanda için büyük avantaj ve "Portakalların" Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası'na katılma umudu arttı.

Voetbal International dergisi, Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın Cebelitarık'ta 7-0, 21 Genç Milli Takım'ın da Macaristan'da 6 - 1 kazandığını belirterek, Türkiye'nin puan kaybının da öne çıkardığı haberinde, "Hollanda futbolu için harika bir akşam" yorumunu yaptı.

Hemen hemen tüm gazete, televizyon ve haber portalları, hem Hollanda hem de Türkiye maçını canlı anlatımlarla aynı anda aktardılar.

Hollanda Televizyonu, "Letonya ile berabere kalan Türkiye'nin Dünya Kupası elemelerinde ilk puan kaybı" başlığıyla verdiği geniş haberde, bu skorla Hollanda ile lider Türkiye arasındaki puan farkının 1'e indiğinin altını çizdi.

Ulusal gazetelerden AD, "Hollanda için iyi haber: Lider Türkiye evinde puan kaybetti" başlığıyla verdiği haberde, Hollanda karşısında etkili oynayan Türk Milli Takımı'nın, ilk yarım saatte 2 -0 önde olduğu maçta, beraberliğe engel olamadığını belirtti.

De Telegraaf ise, "Turuncular'dan Cebelitarık'ta bol gollü galibiyet, rakip Türkiye puan kaybetti" başlığını kullandı. Gazete, Şenol Güneş'in öğrencilerinin, Katar yolunda ilk puanını kaybettiğine işaret etti.

Hollanda'nın önde gelen haber portalı nu.nl de, "Türkiye, Letonya karşısında tökezledi: Hollanda ve Norveç büyük kazananlar oldu" başlığını kullandı. Site yorumunda, İstanbul'daki beraberliği, "Gecenin en güzel haberi" diye değerlendirdi.

Haberde, "Belki de gecenin en iyi haberi Türkiye'nin Letonya ile 3-3 berabere kaldığı İstanbul'dan geliyor. Türkler, iki kez öne geçtiği karşılaşmada puan kaybetti ama buna rağmen liderliğini sürdürdü" denildi.


Hollanda medyası 7-0'dan çok Türkiye'nin beraberliğine sevindi: 'Gecenin en güzel haberi İstanbul'dan geldi'



Canlı anlatım sırasında Türkiye maçının 3-3 olduğunu duyuran medya kuruluşları, "Hollanda'nın en büyük rakibi puan kaybedecek mi?" yorumunu yaptı.

Hollanda medyası, Teknik Direktör Şenol Güneş'in, "Sonuç, büyük hayal kırıklığı yarattı. Kazanmamız gereken bir oyunda 2 puan kaybettik. Bu Letonya için büyük başarı ancak elbette Hollanda ve Norveç büyük kazanç elde etti" sözlerine yer verdi.


Hollanda medyası 7-0'dan çok Türkiye'nin beraberliğine sevindi: 'Gecenin en güzel haberi İstanbul'dan geldi'



Hollandalı Milli Takımı'nın Cebelitarık maçını farklı kazanmasına rağmen, Teknik Direktör Frank de Boer eleştiriliyor.

De Telegraaf gazetesinin yorumuna göre, Avrupa Şampiyonası öncesi Hollanda Milli Takımı hala belirsizlik içinde. Letonya ve Cebelitarık karşısında alınan kolay galibiyetler, Hollanda'yı bekleyen zorlu maçlar için bir ölçüt olmayacak.

G grubundaki ilk 2 maçtan sonra Hollanda'daki beklenti, "Türkiye, iki güçlü rakibi Hollanda ve Norveç'i farklı yendi. Gruptaki daha zayıf ekipleri de kolay geçer. Biz de Norveç'i yener ikinci oluruz" yönündeydi.

Ancak Türkiye'nin, Avrupa futbolunda pek de parlak bir geçmişi olmayan Letonya'ya puan kaptırması, Hollanda'nın hesaplarını değiştirdi. "Portakallar", sonbaharda Amsterdam'da muhtemelen seyircili oynanacak maçta Türkiye'yi yenerek, Katar'a grup lideri gitme planı yapıyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Spor Hollanda medyası 7-0'dan çok Türkiye'nin beraberliğine sevindi: 'Gecenin en güzel haberi İstanbul'dan geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

BBC

Advertisement