Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi toplantısında, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrı gündeme getirildi.

14.03.2017 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi toplantısında, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrı gündeme getirildi.

Belediyenin Saraçhane'deki yerleşkesinde yapılan toplantıda gündeme geçilmeden önce söz alan CHP'li Meclis Üyesi Ercan Erdem, İstanbul ile Hollanda'nın Rotterdam kentinin kardeş şehir olduğunu hatırlattı.

Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik skandal tavrını ve bu durumu protesto edenlere yönelik atlı polis ve köpeklerle yapılan sert müdahaleye değinen Ercan, "Rotterdam, bu Meclisten çıkan bir kararla kardeş şehir ilan edilmiş. Biz burada bağırıp çağırıyoruz da hiç kimse kalkıp da 'bu kardeş Rotterdam bunu bize nasıl yaptı?' diye sormuyor. Acaba Rotterdam'ı kardeş şehirlikten atmak gibi bir çaba var mı diye merak ediyorum?" dedi.

Ercan, Rotterdam'ın arkadan vuran kardeş şehir olduğunu belirterek, iki şehir arasındaki kardeş şehir protokolünün sonlandırılması konusunda AK Partili Meclis üyelerinin suskun olduğunu iddia etti.

Daha sonra söz alan AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Faruk Aydın ise Rotterdam'ın kardeş şehir unvanı konusunda bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Aydın, "Bu, önümüzdeki günlerde gündeme getirilecektir. Sonra Hollanda'nın tavrı bu konuda belirleyici olacaktır. Aslında biz 'dostlarımızı arttıracak, düşmanlarımızı azaltacağız' diye yola çıktık. Hollanda, eğer istediğimiz çizgiye gelir, geri adım atar ve aklıselim hakim gelirse, özür dilerse kardeş şehir devam edecek. Çünkü hayat böyle devam etmeyecek. Karşılıklı ilişkilerin tabii ki devam edeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

"Hayvan meselesi değil, vatan meselesi"

Daha önce Hollanda'nın skandal tavrına tepki için Hollanda cinsi ineğini keseceğini açıklayan Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi de durumu protesto etmek için ineğini keseceğini tekrarladı.

"Bütün Türkiye anladı. Bu hayvan meselesi değil, vatan meselesidir" diyen Sipahi, "İki bakanın deport edilmesini, içime sindiremedim. Öfke ile kalkan zararla oturur. Ben de buradan öfke ile kalkıp ineğime zarar verdim. Onun için buradan Hollanda'ya sesleniyorum. Öfke ile hareket etme de gel özür dile ve ineği kurtar." ifadelerini kullandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından, ele alınan 26 maddeden oluşan raporların büyük bir kısmı oy çokluğu ve bazıları da oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement